Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam moze głupie pytanie ale czy przy wymianie głównego komputera trzeba go programowac ? Dodam ze zostaje on wymieniony na identyczny jak poprzedni -używany. Czy trzeba z tym jechać do dilera czy moze zrobić to mechanik ?z góry dziękuje za odp
Opublikowano

Moj ulubiony temat :D

Moze kolega pochwali sie, co sie stalo ze komp sie uwalil?

Rozumiem, ze przez ECU rozumiesz jednostke glowna DDE. CO masz na mysli pytajac sie czy trzeba programowac???

Odpowiadajac krotko zwiezle i na temat to trzeba programowac przez zrobienie "klona" z twojego DDE.

ASO raczej nie bedzie chcialo bawic sie w takie cos, gdyz wola sprowadzic Ci nowke sztuke DDE z centrali BMW wg twojego VIN.

Mechanik zrobi to ale tylko taki, co ma pojecie o czym teraz piszemy.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Tak na myśli mam dde :) nie ma sie co chwalić co sie stało :( w zbiorniczku tam gdzie znajduje sie komputer zatkaly sie dziurki a strasznie padało i sie okazało ze mój komp poprostu sie wykapal :((((( bo pojemniczek od góry był chyba nieszczelny .dzwonilem do bmw to takie kosmiczne pieniądze zawolali ze masakra , i teraz pytanie jak mam identyczny komp czy działało by to na zasadzie ,, plug & play ,, ?czy moze lepiej cały kit kupić znowy, kluczykiem i wejściem na nie itp ?
Opublikowano

Jezeli Twoj komp sie wykapal, to zapewne niestety nie dasz rady odczytac jego zawartosci aby klona zrobic.

W takim wypadku musisz kupic caly zastaw od innego wozu czyli DDE, CAS i kluczyk. Pozniej podmianka i kodowanie reszty sterownikow do tego zestawu co zdobedziesz i bedzie dzialac. Rzecz wazna to musisz udac sie do kogos kto sie zna na tym co robi.

PS

Jezeli utopiles DDE to albo bez maski jezdzisz albo na off-roada woz przerobiles :mrgreen:

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.