Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zbliza mi sie wymiana turbosprezarki bo moja juz jezdzi od nowosci dokladnie prawie 13 lat:) ma najechane 270 tys... pokazuje sie juz olej w dolocie... i strasznie wyje na zimnym silniku moje pytanie jaki jest koszt wymiany turbiny... czy trzeba oprocz turbo wymienic cos jeszcze ... nie pytam o olej bo to normalne;) szukalem na allegro turbin cenna regenerowanej to 850zl ale trzeba oddac stara... czy to sie oplaca kupic??? ma ktos po regeneracji??? jest jakas roznica z orginalna bo roznica w cenie wedlug mnie jest znacznie duza a co do jakosci???? ofreowana turbina po regeneracji ma gwarancje rok bez limitu km...

Opublikowano

Ja powiem od siebie.

Kilka turbin braliśmy od http://www.radka-turbo.pl/

Niektóre mają już najeżdżone po 80tys. i zero problemu.

Generalnie z regeneracjami poleca się sprawdzonych, bo dziadostwa też jest dużo na rynku.

Jeżeli chodzi o wymianę, to oprócz męczarni z wyciągnięciem turbo z komory silnika to wymiana podkładek obowiązkowo. Uwaga na hartowane, bez ruszenia ich mogą podciekać.