Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z moim bmw e66 730d, na lekkim gazie przy zmianie biegu z 1 na 2 lubi sobie tak jakby zerwać I bieg, przy innych biegach lub przy mocnym wciśnięciu gazu tego efektu nie ma, rzadko jest jest też efekt przeciągnięcia do ok 3 tyś obrotów na różnych biegach przy lekkim wciśnięciu gazu ale jest to też objaw po wcześniejszej szybkiej jeździe. Samochód ma 160tyś pewnego przebiegu.

z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
duzo było na ten temat wczesniej powinienes troche poszukać. Wymien olej albo go dolej . Ja miałem podobny przypadek przy podobnym przebiegu. olej lubi ciec przez tulej przy wtyczce ktora wchodzi do skrzyni. . zdejmij osłone pod spodem od skrzyni i zobaczysz co jest. Ja dolałem 1.5 litra oleju i było ok. zaraz po tym go wymieniłem na nowy i było juz idealnie. na allego kupisz tanie zestawy do wymiany oleju i filtra (zintegrowanego z miską olejową) do skrzyni 6hp26
Opublikowano
dzięki, bardzo czytałem wszystkie posty na ten temat ale nie było konkretnie o takim przypadku. Jaki olej na dolewkę zastosować, taki jak do wymiany czy jakiś inny?