Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie z czym to się je:

4530 AIR CHARGE CONTROL,CONTROL DEVIATION

481A SYSTEM OF PARTICAL FILTER

480A SYSTEM OF PARTICAL FILTER

4242 GLOW PLUG ZYLINDER 4

4222 GLOW PLUG ZYLINDER 2

4212 GLOW PLUG ZYLINDER 1

4232 GLOW PLUG ZYLINDER 3

41BA EXHAUST IMPRESSION SENSOR

Raczej mam do wymiany sterownik świec bo mało prawdopodobne żeby 4 na raz się spaliły.

A co znaczy reszta?

silnik mam zaolejony z lewej strony dość mocno.

Opublikowano

Najważniejszy problem to dpf. Sprawdź poziom oleju bo pewnie go przybyło i spowodowało to zaolejenie wszystkiego. Prawdopodobnie masz walnięte termostaty i auto nie przekracza 75ºC i nie wypala się dpf.

Sprawdź temp.

Prawdopodobnie wymiana oleju

Wymuszenie wypalania dpf jeśli termostaty sprawne

Świece lub/i sterownik

Jak wykasujesz błędy to będzie widać czy reszta wróci tzn sterowanie turbiny.

Opublikowano

A czy strzalka od temp powinna stac idealnie po srodku tak jal mam w e46?Auto jest z Wloch wiec mysle ze tam nikt termosyatem sie nie przejmowal.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
W każdym bmw powinna stać prościutko i się nawet nie bujać jak silnk rozgrzany. A na błędy z dpf uważaj. To jest ostatnie stadium -trzeba działać aby go uratować. Jak pojździsz więcej z tymi błędami to będzie do wymiany lub wycinki. Dobrze by było znaleźć przyczynę. Warto sprawdzić czy turbo nie puszcza oleju bo to też może być przyczyną zatkania dpf.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam,może ktoś pomoże, pojawiły misię ostatnio w X3 2.0 D błędy: 1. na czerwono 5F1E[24330] Variant code: info: Trailer oscillation_Logic on EEPROM deactivated, kasuje się ale powraca, 2.: LEW - Steering-Angle Sensor 09[009] No CAN message (ASC), nie kasuje się, 3. na żółto: SRS-Supplemental Restraint System Shadow 50[080] power suply nie kasuje się, 4. na żółto: VTG Transfer Box 54C6[21702] iol abrasion, odczytane BMW scannerem, proszę o diagnozę i sugestie co zaczyna się dziać nie tak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz dobry aku? Ładowanie jest ok? Zacznij od synchronizacji czujnika kąta skrętu, bmw scanner z tego co kojarzę ma taką funkcję.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam, akumulator jest trochę osłabiony bo jeździłem na wytartych szczotkach w alternatorze, ale już wymienione i stał na -12 C i ładnie zakręcił, ale jest mniejszej pojemności niż powinien być, a który błąd o tym mówi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakbyś wkleił całe błędy to może byłoby widać a tak po prostu skojarzyły mi się.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.