Skocz do zawartości

DZIWNE FALOWANIE NA GAZIE ZNIKA PO ODLACZENIU PRZEPLYWKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam auto z silnikiem 1.8 M40 ze zwyklym gazem.

Moje BMW wrocilo od mechanika. Przeszlo generalny remont silnika a do tego zostaly wymienione wszystkie uszczelki itd w parowniku.

I mam problem z ktorym nie mogl sobie poradzic moj "mechanik".

Otoz auto chodzi idealnie na benzynie, po przerzuceniu na gaz obroty faluja dosc intensywnie.

Falowanie znika po odpieciu przeplywki. Wtedy gaz chodzi perfekcyjnie ale za to benzyna faluje. Caly parownik zostal wyczyszcozny, filtr gazu wymieniony, silnik krokowy wyczyszczony. Prosze o pomoc. Co moze byc przyczyna? Czy zle ustawienie gazu wchodzi w gre?

Dodam jeszcze, ze mam trzy stopniowy przelacznik. Kiedy pdo tej pory odpalalem na benzynie i przerzucalem na srodek auto pieknie chodzilo. Dzis po przerzuceniu na srodek przelacznika moment gasnie. Za to po przerzuceniu na prawo chodzi na gazie. Kable nie zostaly zamienione. PROSZE O POMOC

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano

przeplywka moze miec cokolwiek do gazu kiedy pracuje idealnie na benzynie?

Dodam jeszcze, ze poodpieciu silnika krokowego auto pracuje pieknie i na benzynie i na gazie. Jedynym minusem sa minimalne obroty na zimnym silniku (okolo 500) przez jakies 10 minut a po zagrzaniu okolo 1000. Co to moze byc? Czy to wina silnika krokowego? MOgl zostac zle wyczyszczony?

Opublikowano

Problem rozwiazny.

Prawdopodobnie uszkodzeniu ulegla przeplywka.

Problem rozwiazalem wstawiajac przekaznik przy KROKOWCU.

Po przelaczeniu na gaz KROKOWIEC sie wylacza.

Dobra sprawa!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.