Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze swoją e30 M50B25 nv,otóż silnik zaczął dziwnie chodzić tzn chodzi na wolnych równiutko ale jak dodam gazu to średnio sie wkręca i pryka jakby na wszystkie garki nie palił,a rozpędza sie jak 1.4,na gazie troche lepiej,co o tym sądzicie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Świece, cewka lub cewki, wypalone gniazda zaworów, pęknięta głowica, wywalona uszczelka pod głowicą, silnik krokowy, nieszczelność w dolocie, brak kompresji, filtr paliwa, przestawiony rozrząd i masę innych rzeczy......jesteś już jakiś czas na forum, wiec powinieneś poprawnie opisać tytuł. Po za tym jest sporo na forum o takich przypadkach, wiec starczy poczytać by coś sensownego wywnioskować. Jeśli kopułka, palec, przewody, świece są na bank dobre (co przy gazie oznacza wymianę wszystkiego na nowe), to wtedy zaczniemy coś dalej glębić. Na razie tyle. Ach oczywiście sprawdzenie szczelności dolotu to podstawa i też było to opisane nie tylko przy m20 ale przy m40, 42, m10 i wielu innych silnikach.....trochę chęci i dokładnieszy opis co zrobiłeś, o objaw niejest jednoznaczny i może być milion rzeczy.

PZDR>

Opublikowano
kolego auto chodziło super tylko stało ok 2 tyg w garażu bo zima zaatakowała i nie dało rady wyjechać wczoraj wsiadam a ty niespodzianka :x
Opublikowano
koledzy zmieniłem świece i jest lepiej ale zauważyłem że cewki sa troche zdewastowane.Musze zakupić nowe i wtedy zobaczymy.Dzieki za podpowiedzi jak zmienie to sie odezwe