Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Po wysyłkowej naprawie mojego modułu CCC (BMW E60) zmienił się soft. Pokrętło i-drive nie działa prawidłowo oraz nie ma kilku funkcji w menu. Osoba naprawiająca zaoferowała pomoc i wspólnie przez telefon próbowaliśmy zakodować naprawiony CCC. Niestety zatrzymaliśmy się na tym błędzie:

http://zapodaj.net/ffd484bc692f8.png.html

Podobno brakuje mi jakiejś bazy danych. Może ktoś doradzić o co chodzi?

[uPDATE]

Zainstalowałem sobie najnowszy SOFT (INPA + NCS Expert) i najnowsze SP-DATEN 49.0 i kodowanie zakończyło się sukcesem. No, prawie sukcesem bo nie działa mi jeszcze rozpoznawanie mowy. Łudzę się, że gdzieś wystarczy przestawić wartość z nicht_aktiv na aktiv ale to chyba marzenie ściętej głowy..

Może ktoś doradzić jak aktywować rozpoznawanie głosu w mojej buni? Bo chcę z nią trochę poszprechać :D

Edytowane przez marbed
Do odważnych świat należy!!!
Opublikowano

witam

$620 w FA/VO odpowiada za sterowanie głosem, sprawdź czy masz to zakodowane ewentualnie dopisz do CAS i LMA

pozdrawiam

Opublikowano
witam

$620 w FA/VO odpowiada za sterowanie głosem, sprawdź czy masz to zakodowane ewentualnie dopisz do CAS i LMA

pozdrawiam

Dzięki za podpowiedź. Udało mi się ustalić wcześniej, że powinienem mieć na liście $620 w CAS i "niestety" mam :-( Ale w LMA jeszcze nie sprawdzałem.

I trzeba dopisac jeszcze kod aktywacyjny :)

Właśnie, doczytałem już na forum, że mogą być mi potrzebne kody FSC i na razie utknąłem na tej informacji. Gdzie mogę je zdobyć? Czytałem gdzieś, że przed wgrywaniem softu do CCC, programujący może robić kopie tych kodów aby je móc później użyć?

[uPDATE]

Jednak nie mam pewności czy na pewno konieczne są te kody, jeśli moduł CCC ma tylko zaktualizowany soft i nie jest fizycznie nowym urządzeniem z innym numerem VIN.

Do odważnych świat należy!!!