Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,potrzebuję rady.

W piątek zauważyłam na desce świecącą kontrolkę silnika i EML-w sumie nie musiałam zauważać,bo przy zjeżdżaniu z ronda zaczęło mi delikatnie szarpać autem...Zjechałam,zgasiłam,odpaliłam,kontrolki nadal świeciły ale samochód ruszył normalnie i nie szarpało w czasie jazdy.zgłupiałam,zgasiłam,odczekałam,ruszyłam...

Kontrolki gasły z opóźnieniem,ale samochód pracował prawidłowo.

następnego dnia rano znów delikatne szarpanie przy odpalaniu,świeciła już tylko kontrolka silnika. w czasie jazdy po około 5min gasła a auto pracowało normalnie.następne dwa dni,samochód pracuje bez zarzutów,ale kontrolka gaśnie z opóźnieniem.

Nie wiem co się dzieje.mechanik ma czas dopiero w przyszłym tygodniu a ja nie wiem czy mogę moje autko użytkować,czy coś pogorszę-mąż mnie potem zabije:)

nie wiem co robić.

Dodam,że zanim się zaczęło,miałam zły dzień,ugrzęzłam autem w śniegu i lodzie...Nie mogłam wyjechać przez 1,5h go piłowałam.czy to może mieć wpływ na to co się dzieje?

Silnik na pewno został obciążony,bo nie mogłam wyjechać z lodu,także trochę go piliłam.

Nie wiem co jeszcze może pomóc w ocenie co się dzieje.

Auto serwisowane jak trzeba,chociaż ostatnimi czasy jakiś miesiąc temu zaświecił się serwis-mąż stwierdził,że niemożliwe(a ja wiem co widziałam)także być może trzeba już było zmienić olej...Ale jak wspomniałam nie jestem pewna,może to tylko była informacja,że serwis za ileś tam...

Jestem w kropce,boję się,że coś się wydarzy,ale muszę dojeżdżać do pracy.

Napiszcie proszę co mogę zrobić?

A,mój ojciec, przeczyścił mi -kurcze nie jestem pewna czy dobrze pamiętam,chyba mówił,że to nagrzewnica elektryczna(ale nie mam pewności)sprawdził filtry,stan oleju i mówił,że nie wie co jest...

Ktoś coś powie na ten temat?

Będę wdzięczna?

A,tak przy okazji,miesiąc temu przestał działać centralny zamek,muszę używać kluczyka.Mąż twierdzi,że to akumulator w kluczyku.Tyle,że stwierdził i tak mam do dziś.

Co z tym zrobić? Nie uśmiecha mi się kupno nowego w BMW,bo to koszt około 170funtów .Jakieś rady?

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano

co do zamka to może być wina kluczyka czy tam bateri lub przekazników w module komfortu.

co do kontrolek silnika to ciężko oszacować co się dzieje bez jakejś diagnostyki kompem. może coś z przepływką, z sondami lub innym czujnikiem. Musisz podłączyć autko pod kompa sprawdzić błędy i wtedy napewno uzyskasz pomoc bo inaczej to będzie bardzo bardzo cięzko

Opublikowano

Tak sądziłam,że na kompa trzeba,ale co ja mam zrobić jak muszę poczekać.Boję się czy coś nie pogorszę jak będę go użytkować.

co myślisz?jeździć czy nie?

a co z tym kluczykiem,jeśli bateria da się coś zrobić bez nowego kluczyka z bmw?

Opublikowano

kluczyk masz w kształecie tapepza? w srodku przycisk z logo? jeśli tak to polecam lekturke ewentualnie spróbuj od nowa zakodować moze pomoże

viewtopic.php?f=15&t=160455

co do silnika i tej kontrolki to skoro nic powaznego się nie dzieje to wg mnie do pracy można jezdzic. nie powinno się nic stac

Opublikowano

Dziękuję za temat do kluczyka,przeczytałam,zakupię baterię i spróbujemy.Super

Co do silnika to nie ma wyjścia jak żyć w stresie do momentu podpięcia u mechanika.

Ciekawa jestem co mu się stało?Mam na myśli,samochód,nie mechanika;)

jakby ktoś jeszcze miał jakiś pomysł,czy radę co do silnika to proszę pisać.

a co to EML,dziwi mnie,że najpierw świeciło razem z silnikiem,a teraz już się nie pojawia,tylko ta pierwsza kontrolka i to na pomarańczowo.

Ktoś wie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.