Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, znalazłem to forum przypadkowo, a że dotyczy mojego obecnego auta to pomyślałem, że coś dopiszę.

Nie ukrywam, że po tym jak dowiedziałem się, że to anglik, o mało nie dostałem zawału, ale ponieważ auto już kupiłem i tak naprawdę nie chciałem go oddawać bo wiadomo jak to jest z takimi zabawkami :), zacząłem się interesować sprawą "przekładek" - prześledziłem fora, podzwoniłem do firm przekładających auta, dotarłem nawet do pierwszego handlarza, który zlecił przekładkę. Dowiedziałem się, że auta marki BMW mają symetryczną ścianę grodziową i przekładka w ich wypadku nie jest niebezpieczna pod względem konstrukcyjnym, mogą za to wystąpić problemy z elektryką jeżeli wiązki elektryczne były lutowane, a nie wymieniane na oryginalne, europejskie (wiązki przekładane z anglika mogą być np. za krótkie z jednej ze stron). Dodatkowo pocieszył mnie ten pierwszy właściciel w PL, który z trudem ale przypomniał sobie to auto i zapewnił mnie, że wszystko robił profesjonalista, na oryginalnych częściach europejskich, a auto ściągnął dla siebie (i rzeczywiście w dowodzie był właścicielem przez rok). To wszystko + to, że byłem podpalony :) spowodowało, że postanowiłem zostawić sobie to auto i teraz jestem mega zadowolony ! Jeżdżę nim już 7 miesięcy i naprawdę zero problemów, w dodatku poprzedni właściciel bardzo dbał o auto i widać, że zainwestował w nie dużo czasu i pieniędzy (samo oklejenie auta białą folią to 5000zł). Ten model to prawdziwa rakieta, w dodatku nie pali jakoś strasznie dużo. Nie chcę się wypowiadać za wszystkie przekładki ale ja na tym dobrze wyszedłem :) Pozdr

Opublikowano

To nic tylko się cieszyć :cool2:

Ja o mały włos a otarłbym się o kupno tej e92.

Jeżeli chodzi o przekładki w BMW:

-Zastanawiając się nad kupnem tego samochodu również rozmawiałem z profesjonalistami i każdy z nich powiedział mi, że BMW są wyjątkowo trudne w przekładce i nikt z nich nie kupiłby tego samochodu.

W dwóch różnych ASO usłyszałem to samo.

Myślę, że piszesz tak bo chcesz uspokoić w jakimś stopniu swoje obawy i niepewność. Słyszysz to co chciałbyś usłyszeć.

Również oklejenie tą folią nie jest przypadkiem. Sądzisz, że ktoś okleja samochód folią za 5000 zł po to żeby zaraz go sprzedać...? :duh:

Zastanawiam się jakie niespodzianki możesz znaleźć po zdjęciu folii... :roll:

Poza tym prawie zawsze samochody pochodzące z Anglii to rozbitki.

Ale może wszystko to co piszę to nieprawda a Tobie trafił się wyjątkowy egzemplarz i będzie Ci służyć latami.

Tak chciałbym myśleć i tego Ci życzę!

Pozdrawiam :wink:

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=44&t=169464&hilit=WBAWB72010P052204 w tym wątku jest, że na tym aucie jest miejscami 1700um. VIN ten sam jest podany.

Cały cytat:

Jako że wydałem 430zł na wycenę z Dekry tego auta chyba mam prawo wrzucić podsumowanie.

Więc tak:

ANGLIK PO PRZEKŁADCE

Lakier:

- Błotnik PP - 220-460 um

- Błotnik TL - 200-480 um

- Wnęka Drzwi L (CZĘŚĆ GÓRNA) - 580 - 1700 um

Rocznik 2006, a nie 2007 jak jest napisane w ogłoszeniu

Ksiązki serwisowej brak

VIN WBAWB72010P05220 - polecam rozkodować :) (tutaj jest sporo rozbieżności dot. wyposażenia)

Wartość według rzeczoznawcy to 81 000 zł

W/W wycene w oryginale mogę podrzucić zainteresowanym.

Generalnie auto wizualnie bardzo fajnie się prezentuje... gdyby nie te kwiatki byłby fajną opcją :(

Ja odpuściłem dalsze sprawdzanie, może jest przełożony dobrze ale psychicznie nie dawałoby mi spokoju ze za 100 tyś zł jeżdżę banana edition from UK ;)

Opublikowano
Miałem już kilka anglików ale nigdy BMW...fachowcy tak jak wspominał Nightsabes777 odradzali bmki bo niby są ciężkie w przekładce więc kolega legionblowfisch jest chyba w błędzie ;)
Opublikowano
Witam, znalazłem to forum przypadkowo, a że dotyczy mojego obecnego auta to pomyślałem, że coś dopiszę.

Nie ukrywam, że po tym jak dowiedziałem się, że to anglik, o mało nie dostałem zawału, ale ponieważ auto już kupiłem i tak naprawdę nie chciałem go oddawać bo wiadomo jak to jest z takimi zabawkami :)

Czyli koledze sprzedający widocznie "zapomniał wspomnieć" o tym, ze auto jest z wysp - a tu na forum zarzekał, się że od razu o tym informuje :duh: