Skocz do zawartości

Nie dzialaja przyciski od radia ,co moze byc przyczyna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . wczoraj kupilem sobie bmw e38 735il i mam pewien problem , nie dzialaja mi przyciski przy ekranie dziala tylko pokretlo glosniej ciszej , wszystko normalnie sie swieci - jest jakis magiczny przycisk zwalniajacy komore losujaca? bardzo prosze o jakies info :)

dodam jeszcze ze na kierownicy wszystkie przyciski dzialaja , moge zmieniac sobie radio , robic glosniej ciszej lecz problem tkwi kolo wyswietlacza

POMOCY !!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Musiałbyś rozebrać radio,do listwy od panela jest podpięta kostka która czasem wypada,wpinasz i lata,ale nie wykluczam innych awarii,to możesz sprawdzić sam.
Opublikowano
ostatnio rozkręcałem radio z monitorem 4:3 i przy składaniu nie docisnąłem kostek z pinami i taśmami do płyty w radiu, część przycisków nie działała a pokrętła służyły do przewijania kasety :D , może u Ciebie tez z czasem kostki się poluzowały.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Kolego udało Ci się rozwiązać problem? Mam identycznie jak opisywałeś..

Podpowiedz mi rozwiązanie.

Pozdrawiam

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Rychło w czas, ale cośmi się przypomniało...kiedyś w innym samochodzie miałem podobny problem, powyciągałem te pokrętłą i przyciśki, co się dało i popsikałem takim środkiem w sprayu REGENARETOR POTENCJOMETRÓW. Pomogło :)