Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czytalem juz czesto tutaj o tym jak i w innych forach Angielskich/Niemieckich.

Piski i nie rowna praca, po prostu dziwny odglos mialo gdy sie odpalalo jak i przyspieszalo.

W piatek w koncu trafilo mnie, jak mi samochod byl pilnie potrzebny :D Ale no coz....

Odpalam Auto... BOOM w pierwszym momencie szok, ale silnik dzialal dalej, wylaczylem otwieram maske. Patrze Pasek lezy se :D

Na pierwszy rzut oka wszystko ok. Nie mialem duzo czasu zajac sie tym. Musialem pozyczyc auto ojca aby jechac na Sluzbe.

Dzis wziolem se czas i zbadalem rolki, wziolem wydruk z ETK ze soba i szukalem za nimi. Rolka na pozycji 5 nie byla na swoim miesjcu :D

05 = Rolka D=70MM 11287790448

Nadole dodano takze zdjecie jej. Moze wam sie przyda ta informacja :D Mozna zaczac od wymiany profilaktycznie, ten koszt to nie swiat :)

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/k/x/229.png

http://imageshack.us/a/img255/5439/img16891s.jpg

Pozdrawiam :D

Edytowane przez chanky
Opublikowano
Czy przy gaszeniu słyszałeś jakies dziwne dźwięki? Bo u mnie jest cos takiego i zastanawiam sie czy to wlasnie nie któraś rolka/pasek, jak nagram to wrzuce filmik.
Opublikowano
Opublikowano
ja powiem tak ze zrobilem trase 850km bylo ok na drugi dzien odpalilem auto i nagle mielenie czegos wiecie dla kogos kto ma bmw to jest koniec swiata :D po chwili pokazal mi sie komunikat ze nie mam ladowania okazalo sie ze padl mi alternator w salonie koszt to 2700 zl taki sam nowy2 lata gwar na niemieckim ebay.de 250 €uro wiec nie bawilem sie w regeneracje tylko kupilem nowy..
  • 1 rok później...
Opublikowano
Ułamała mi się ta szpilka - jak ona się nazywa bo muszę ją kupić ? Czy całość trzeba kupować razem z rolką?