Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.mam problem.ostatnio moja bmka zaczela strzelac na gazie.swiece wymienilem ok 3000km temu.jak sprawdzic czy to cewka.czy komputer wykarze jezeli to cewka. pracuje w servisie Fiata i tam komputer w takich wypadkach pokazuje blad:brakujace zaplony. Co WY sadzicie o tym. acha przy delikatnej jezdzie nie strzela, ale jak gwaltowniej nacisne na gaz odrazu jest strzal w kolektor. na benzynie jest w miare dobrze chociaz tez z wolnych obrotow po dodaniu gazu lekko sie przydlawia, po fajkach nie widac zeby bylo przebicie.a nie mam cewki zeby podmieniac.POMOZCIE bo nie stac mnie zeby jezdzic na pb :modlitwa:
Opublikowano
Proponuje w pierwszej kolejności kable WN wymienić (podmienić i sprawdzić) a potem sprawdzić cewkę.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
fajki wlasnie wymienilem na nowki bosha.i dalej po gwaltownym dodaniu gazu jest strzal w korektor. :cry: :cry2: w ciemnosci nie widac przebic na cewkach.w niedziele mam jechac podmienic caly komplet cewek.jakie moga jeszcze byc przyczyny?
Opublikowano
ten silnik nie ma kabli WN,co do cewek ogladnij je czy nie maja przebicia jesli maja moga miec taki czarny punkciki.Jesli to nie cewki i fajki wina pewnie tkwi w swiecach co z tego ze maja 3 tys ale któras mogla pasc :roll: a uczszelke pod klawiatura masz ok?bo jesli ona bedzie przepuszczac olej to swiece moga byc zalene i moga padac
Opublikowano
Jaka to instalka i ile ma przejechane? Może dochodzić do zubożenia mieszanki i też walnie w kolektor.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
uszcelka jest szczelna. instalacje mam zwykla bez krokowego.po cewkach nic nie widac ale slyszalem ze moze miec wewnetrzne przebicie.w robocie mowia mi ze na 99% to ktoras cewka daje d..y i stzrela przy gwaltownym obciazeniu.gdy jest potrzebna mocniejsze iskra czy cos takiego , w niedziele bede podmienial komplet cewek i zobacze,jezeli bedzie ok to bede wkladal moje pojedynczo.mam tylko nadzieje ze to cewka nic wiecej. jak macie jakies pomysly jeszcze to pomozcie bo narazie jazda nie sprawia mi przyjemnosci:(. dzieki za podpowiedzi. aha samochod ma przejechane ok 300tys ja nim zrobilem 20tys bez awari,POZDRAWIAM
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

tak rozwiazalem :dance: . okazalo sie ze swiece.tylko niepotrzebnie wydalem na fajki :duh: . bylem pewny ze swiece sa ok a jednak to one daly d..

POZDRAWIAM i dziekuje za pomoc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
tak rozwiazalem :dance: . okazalo sie ze swiece.tylko niepotrzebnie wydalem na fajki :duh: . bylem pewny ze swiece sa ok a jednak to one daly d..

POZDRAWIAM i dziekuje za pomoc.

Mam pytanko jak doszedleś do tego że to świece jak to sprawdzileś czy byly zalane czy co? Bo można powiedzieć że mam podobny problem tylko że ja mialem przebicie na jednej fajce i ją wymienilem ale jestem ciekaw jak sprawdzileś świece?