Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamówiłem sobie led markery do ringów.

Sprzedawca twierdził przy zakupie że konieczne jest wymontowanie reflektorów w celu wymiany żarówki odpowiedzialnej za ringi.

Pytanie brzmi czy macie jaką instrukcję demontażu reflektorów w E83?

Jeszcze się do tego nie przymierzałem i nie wiem czy to wymaga odkręcenia kilku śrub czy może pół samochodu trzeba rozebrać żeby wyjąć reflektor :).

Opublikowano

Nic nie trzeba rozkręcać ani wyjmować, u siebie wymieniłem i to żaden problem.

Od strony zbiornika na spryski dostęp do żarówki jest prosty , mocowanie żarówki jest po środku lampy , przekręcasz je bodajże o 90 stopni i wyjmujesz i montujesz leda. :mrgreen:

Od strony kierowcy jest trochę gorzej i trzeba pogimnastykować ręką trochę i odrobinę pokaleczyć o ostre krawędzie, ( aby było łatwiej można wyjąc rurę dolotowa do filtra powietrza) a reszta to tak jak z wcześniejsza lampa.

Jeśli masz pytania to pisz, chętnie odpowiem. :cool2:

( pochwal sie wynikami zainstalowania ledów np. jakieś foto i czy w dzień są wystarczająco widoczne) :wink:

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Przepraszam ze dopiero teraz odpowiadam.

Ja u siebie montowałem je z myślą ze posłużą mi jako światła do jazdy w dzień i tu się zawiodłem bo w słoneczny jasny dzień światło o barwie jasno-zimnej nie jest widoczne ani trochę , po porostu zlewa się z otoczeniem. E83 to nie jest ani E60 po lifcie ani E90, E70 gdzie podczas przełączenia na DRL ringi wewnętrzne świecą mocniej tak jak np tutaj :

viewtopic.php?f=84&t=143181&start=30#p1059779

ale na allegro znalazłem też markery które niby maja tez pasować do E83 ale po 2008 i te markery maja całkiem inna budowę, ale wydaje mi się ze wszystkie światła od 2007 z ringami do końca produkcji e83 są takie same ale mogę się mylić :roll:

Od strony estetycznej bardzo fajny efekt daje to już jak się robi ciemniej oraz w nocy , ładnie to tez wygląda razem z diodowym podświetleniem tab. rej. :cool2: :mrgreen:

Kończąc, w linku który podesłałeś , to te markery będą pasować bo wyglądają tak samo jak u mnie. :) :cool2: