Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Bardzo proszę o pomoc.

W zeszłym roku na Jesien nabyłem bmw 318 is, tylko że bez is bo wsadzona była zwykła 1.8

Mam duże problemy ze skrzynią biegów, 2 nie wchodzi albo wchodzi z trudem silnik jest sprawny (chodź słabiutki)

Doradźcie proszę, mam możliwość nabycie 1.8 is w dobrym stanie (silnik widziałem jest suchutki sprawny jeździlem na nim ) wraz ze skrzynią biegów

równierz w dobrym stanie z montażem za 800 zł.

Jedyne co mnie boli to spalanie. Słyszałem opinie że isy potrafią zeżreć i 13 przy spokojnej jeździe, przy czym ja zamykam sie 10-11 (przy spokojnej jeździe)

Powiedzcie prawda to że tak drastycznie spalanie skoczy?

W auto zainwestowałem już dużo (całe zawieszenie tapicerka... ) i jestem gotów doinwestować (mam akurat troche gotówki). Uważam że cena za silnik skrzynie i montaż nie jest wygórowana. Tylko tego spalania sie holernie boje. Odradźcie albo uspokojcie

Pozdrawiam

Opublikowano
is nie jest taki zły. Kumplowi w touringu pali 8-9 litrów :roll: tylko że on ma most 2.65 z diesla więc ekonomia jak ciul :lol:
Opublikowano
Spalanie takie jest w is-ach mi pali 12. ale jak przycisnę to i więcej także do 10l. raczej nie zejdziesz po mieście