Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatno zauwazyłem ze podczas jazdy na lpg wcina paliwo , skonczyło sie tak ze nie odpałiłem auta bo zezarło wszystko . po zatankowaniu znowu to samo i teraz mam pytanie czy moze jednoczesnie spalac gaz i paliwo jesli tak to co jest przyczyna?? Wsieci przeczytałem gdzies ze moze byc regulator cisnienia paliwa jak to sprawdzic i gdzie sie znajduje ,, lub nie zamyka wtryskow ?? albo ze mogł pasc emulator wtryskow ?? bardzo prosze o wasze opinie i rady
Opublikowano

Może być tak, że instalka wspomaga się benzyną. Ale to nie jest dobre rozwiązanie.

Najprościej na początek zrób test. Poczekaj aż się przełączy na gaz potem wyjmij bezpiecznik od pompy paliwa i kiedy się rozgrzeje daj jej w palnik i zobacz czy nie ma spadku mocy czy jakiś szarpań. Jak ma to znaczy że wizyta u gaziarza jest potrzebna. Jeszcze jest możliwość wycieku PB. Często ciężko to dostrzec bo szybko wyparowuje. Możesz sprawdzić bak w jakim jest stanie

Opublikowano
znalazłem przyczyne , regulator cisnienia paliwa leje sie paliwo bo nawet nie ma wezyka na krutcu sparciał i widocznie odpadł i paliwo kapie na silnik , teraz moje pytanie jak on jest zespolony z listwa wtryskowa ,wkrecony , wcisniety , czy nie da sie go samego zmienic tylko trzeba cała listwe razem z nim, i nie wiem czy dobrze mysle ale skoro nie ma na nim wezyka ktory podobno powinien isc do kolektora a ydostaje sie z niego paliwo to tak czy tak regulator jest zepsuty bo z tego co czytałem to nie ma prawa wydostawac sie tam paliwo bo w tedy szło by do kolektora , dobrze mysle ??? prosze o pomoc ,jesli ktos ma wiedzy albo wymieniał u siebie
Opublikowano
uporałem sie z problemem , wymontowałem listwe wtryskowa ,przy okazji wyczysciłem wtryski i wymieniłem uszkodzony regulator i wezyk ,wszystko smiga :))