Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam następujący problem kupiłem e36 z już niedziałającym podświetleniem myślałem ze sam sobie poradzę ale niestety nie jest łatwo jak myślałem podświetlenia nadal niestety nie ma :( rzeczy które już zrobiłem 1.sprawdziłem bezpieczniki w komorze silnika,2 wymieniłem włącznik świateł bo stary coś nie chciał za dobrze działać 3 wymieniłem ściemniacz i dalej podświetlenia nie ma,Wygląda to tak, sprawdziłem napięcie na ściemniaczu (brak), na liczniku działa tylko pod licznik cyfrowy, a co do tylnej klapy i oświetlenia zewnętrznego oraz bezpieczników a więc oświetlenie zewnętrzne jest wszystko oprócz podświetlenia tablicy(żarówki sa nowe nad tablica) oraz nie wywala żadnego bezpiecznika wszystkie mają takie same wartości jak opis na skrzynce ( czyli 5A to 5A a nie 30A :) nie jestem z tych co jak bezpiecznik przepali to znak że trzeba włożyć większy hehe :) , co do przewodów sprawdziłem tylko jedno mnie zastanawia były izolowane tylko 2 brązowe przewody są połączone razem i 2 szare tak samo(przy klapie)