Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie

Jestem zainteresowany kupnem zestawu głośnomówiącego Nokia CK-200 + ISO, lecz czytając posty innych użytkowników wynika z tego, że montaż nie jest wcale taki łatwy. Dlatego postanowiłem napisać osobno. Czy z pośród forumowiczów jest osoba co może montowała już taki zestaw w e91 z podobnego roku, oraz mogła by opisać krok po kroku montaż owego zestawu ?? Niektórzy piszą, że łatwo się instaluje, inni piszą, że coś nie działa po podłączeniu, więc jak to naprawdę jest?? z góry dziękuje za udzielenie cennych informacji. Serdecznie pozdrawiam

Opublikowano

Część,

Używałem CK-200 w E87 przez o ile dobrze pamiętam ponad 2 lata. Moim zdaniem, niech Cię Bóg chroni przed tym gównem, instalował mi to autoryzowany serwis, generalnie z montażem problemów nie było, poza 1 (ale to wina produkty), że czasami wtyczki z centralki wypadają i zestaw zaczyna szaleć. W wyświetlaczu masz zintegrowany mikrofon, na opisanie jego jakości brakuje słów, domontowana mi akcesoryjny dodatkowy mikrofon, z kolei na opisanie jego jakości brakuje mi słów również, większość rozmów kończyło się :) zadzwonię później :)

Co do jakości dźwięku jako odbiorca nie miałem powodu do narzekania, z kolei dopiero po sprzedaniu samochodu i kilku rozmowach z nowym właścicielem korzystającym z CK-200 stwierdzam, że takiego G świat nie widział.

Dodatkowo ciągłe problemy ze ściąganiem książki z Androida, na wyświetlaczu był ochronny plastik który po pierwszym upale się wykrzywił i odkleił.

Czytałem o produktach Parrot, podobno są dużo wyższej jakości.

W E91 proponuje zamontować fabryczny zestaw, nie miałem, domontowano mi do radia Professional moduł BT z centralką, nie da się porównać jakości dźwięku, szybkości działania, bezawaryjności, łatwości obsługi.

CK-200 +/- 500-600zł, moduł BT do E90/E91 - 1000-1200zł.