Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
problem polega na tym że na lpg odłącza 1 cylider-pierwszy, brak mocy i drgania. na benie chodzi pięknie, ale jak na gazie stanie cylinder to potem jak przełącze na benzyne to i wtedy też nie chodzi dopiero jak zgasze i uruchomie ponownie to chodzi na benzynie. wymienione świece i fajki podmieniałem cewki miejscami i wychodzi ze są ok, wymieniony czujnik wałka na wydechu bo inpa wywalała błąd. instalacja to easy jet z rozdzielaczem. co może być przyczyną? uwalony wtryskiwacz gazu na pierwszym cylindrze? czy któraś sonda lambda powiedziała goodbye(ale na benie chodzi ładnie równo), zastanawia mnie jeszcze odma ale sądze że gdyby nie trybiła to i na benzynie byłyby problemy, czy ktos miał podobny problem?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam dokładnie taką samą usterkę na pierwszym cylindrze przestaje chodzić po przełączeniu na gaz( powrót na benzynę i nadal nie nie chodzi dopiero ponowne uruchomienie pomaga)., Wymieniłem świece cewki, potem przepiłem instalację gazową z pierwszego cylindra na drugi (tzn. sygnały i wtryskiwacze) i problem nadal na pierwszym .

Wygląda na to jak by komp. auta zacinała się po przełączeniu na gaz co może powodować taki efekt? - nic nie jest podpięte do tego cylindra

w inpie jest coś takiego po przełaczeniu na gaz

http://imageshack.us/photo/my-images/713/170420131852.jpg/

czy kolega łukasz221 rozwiązał problem co może być przyczyną? proszę o podpowiedzi