Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moze Ktos mi pomóc Posiadam od niedawna 318isE36 i Mam problem poniewaz auto przy obrotach niskich do 2500, się dusi po wciśnieciu gazu na max-a po pewnym czasie zaczyna jechać ale z chwila wciśnięcia gazu nierosna obroty odrazu, tylko po pewnym czasie. Szarpie autem. Przepływomierz silniczek krokowy sprawdzałem (przeczyściłem) sądę wymieniłem przewodyzapłonowe są nowe cewki tez sprawdzałem. Po odkreceniu czujnika przepustnicy i przesmarowaniu (przedmuchaniu)auto zaczeło jeżdzić dobrze ale przez krutki czas. Czy czujnik położenia przepustnicy może się ciąć??i raz działa raz nie??Pompa była sprawdzana i ciśnienie ma około 3.Może Ktos miał takie objawy To proszę o pomoc. Pozdro

Opublikowano
Tak czujnik położenia przepustnicy może klęknąc, jeśli masz wtyczkę do niego 3pin to pomiędzy skrajnymi pinami 1 i 3 rezystancja powinna wynosić ok. 4000 Ohm a pomiędzy 2 i 3 przy zamkniętej przepustnicy ok. 800-1200 Ohm, pomiędzy 2 i 3 przepustnica całkiem otwarta 3200-4800 Ohm. Aha czujnik jest 5V.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
A jak jest wieksze napiecie niz 5V bo u mnie jest 6,5 V to czym to moze byc spowodowane.Miedzy pienem 2-3 jest 1500 om nie 1200 mozna to jakos wyregulowac tem czujnikiem na boki czy co bo on chyba ma regulacje tak ? Tylko aby go odkrecic trzeba odkrecic tez kolektor.
Opublikowano

Mam praktycznie identyczne objawy! Kurcze wiedziałem że mi coś auto osłabło jakby, ale nie byłem pewien bo mam je krótko ale miałem chyba słuszne wrażenie że wcześnije lepiej ciągnęło od dołu.

Gdzie ten czujnik jest dokładnie?? Gdzieś przy samej przepustnicy? Najprzydatniejsza byłaby jakaś fotka... Proszę o jakiś opis!

z góry dzięki!

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D