Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam bmw e38 728 i pojawia mi sie błąd 212 czujnika wałka rozrządu usterka mechaniczna.AUTO ZAMULONE TRZESIE SILNIKIEM i wiecej pali czy to jest wina uszkodzonego czujnika??czy cos w rozrządzie???
Opublikowano

mialem to samo takie same objawy do tego musialem dlugonkrecoc zeby odpalic tez tak masz?

wymien czujnik kasuj bledy... tylko nie kupij zadnych chin najlepiej ori bo bmw to raczej ori czujniki... jak chcesz zaoszczedzic to jakis dobry zamiennik tylko cie prosze bron boze chin bk zara i tak padnie albo od razu bedzie zle wskazywal :D

Opublikowano
tzn u mnie pali ładnie bez problemu tylko zamulony jest na początkowych obrotach,ile dałeś za orginał???
Opublikowano

no ja tak mialem

ja nie wiem ile zaplacilem bo mam zamiennik i robilem w warsztacie, za to, wymiane wieńca koła zamachowego, remont rozrusznika zaplacilem chyba 400 zł ? ale to bylo 2 lata temu nie pamietam dokladnie, zamiennik wiecej niz 200 na pewno nie kosztowal...

Opublikowano
wymieniłem czujnik na orginał i nic SIE NIEPOPRAWIŁO na kompie skasowalem błędy :( niechce mi na kompie skasowac bledu sondy czy to moze byc sonda????
Opublikowano

ale błędu czujnika juz nie ma ? czyli czujnik był i tak do wymiany

sonde można sprawdzić czujnikiem, czy kompem na oscyloskopie jak pracuje, jak będzie stało lub niemrawo to i tak do wymiany... może być sonda jak sie nic wiecej nie wyswietla....

taki objaw mialem w e36 jak podłączylem sonde do gazu ... i zle pokazywala silnik trzas przerywal nie wkrecal sie...