Skocz do zawartości

e30 1.6 m40 na m35b35 opis problemu pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie jak w temacie teraz konkrety :

1. silnik kupiłem od BMW e24 serii 6 rok produkcji '87 skrzynia automat (typ silnika 218 KM bez sondy fabrycznie)

2. wsadzilem silnik do swojej zamiast 1.6 podpiołem wiazke i kompa

teraz problemy:

1. auto kreci rozrusznikiem nie działa pompa i nie ma iskry, o co chodzi?

pytania:

1 czy moze to byc spowodowane tym ze jest tam wiazka z automatu? dodam ze z wiazki do komputra wychodzi kostka 8 -smio pinowa jakby do skrzyni, ja mam manual zalozony.

2 czy moze piny trzeba inaczej podpiac bo mi sie wpiela kostka z pinami idealnie w wiazke silnika.

"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"
Opublikowano

no ja sadze ze trzeba z pinami kombinowac.. jak m50b25 montuje zamiast 1.8 m40 to zmiana jest w pinach..

wiec w tym Twoim tez jest to mozliwe :)

Opublikowano
nie to nie jest odpowiedz kolego silnik z automatu odpala na trybie parking a ja mam manual a tam byl automat wiec moze tu byc przyczyna. zreszta chce wypowiedz fachowca, kostka ma 21 pinów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytaj kolegę PRZEMOTDS, on przerabiał kilka takich swapów, ale z tego co wiem problem może być we wiąze, trzeba ją odpowiednio pożenieć, tym bardziej ze pochodzi z e24 a nie z e34....

PZDR>

Opublikowano
praoblem sam rozwiazałem. Temat zamkac.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.