Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Przepraszam, że wpadam tak od razu z problemem i prośbą o poradę.

Zakupiłem w ostatnich dniach BMW e60 530i 2004r. zdjęcia będą jak się tylko z trochę ogarnę.

Ale do sedna, gość od którego kupiłem auto zmienił lampy na poliftowe przód i tył. Przód Bi-xenon, wszystko chodzi jak ta lala :hurra: , ale tył niestety ma jakieś problemy, a dokładnie nie świeci światło cofania. Dzwoniłem do poprzedniego właściciela mówił, że jak montowali mu te lampy to od razu nie działały mu światła cofania. Goście nie wiedzą dlaczego. Zamontowany jest ponoć sterownik okablowanie serwisowe, ale wsteczne światło nie działa :mur: .

Bardzo proszę Was o pomoc. :padam:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdziłbym jeszcze instalację w prawej rurce zawiasu, pada równie często jak w touringach, byc może tam leży problem..
Opublikowano
Na początek następnego tyg. jestem umówiony do gościa na sprawdzenie kodowania sterownika tylnych świateł. Sprawdzę również sugestię z tą rurką, dzięki za podpwiedzi.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Mam podobny problem jak kolega "kubrys" . Podłączałem tester Delphi ds150 i moge wysterować światła cofania lewe lub prawe. Myślicie że kodowanie modułu pomoże? Włącznik cofania mam nowy. Ma ktoś może rozpis pinów przy wtyczce modułu? bo sprawdził bym sobie przejscia przewodów od czujnika do modułu bo myśle ze tu tkwi problem . A i wyświetla mi błąd spalonej żarówki lewego światła cofania. Pozdrawiam