Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od pewnego czasu zauważyłem, że zacinają mi się mapy bodajże z 2009r, więc postanowiłem coś z tym zrobić. :P

Przeczyściłem laser Izopropanolem i złożyłem czytnik do kupy.

Następnie wgrałem najnowszego softa stąd:

http://chomikuj.pl/dareckx1/BMW/Softy+do+mk4/NAV_SW-yaza,1924508310.rar

plik o nazwie NAV_SW-yaza.rar

Po kilku nieudanych próbach udało mi się zainstalować oprogramowanie.

Jednak mapy nie działają. Co więcej gdy wkładam płytę (obojętnie czy jest to DVD DL z 2009r, DVD+R z 2013r. czy nawet CD-R z 2012-13r.) czytnik jej nie widzi. :x

Czy przyczyną tego problemu może być laser :?:

Jeżeli tak to chciałbym go wymienić. Znalazłem taki na allegro.pl za 150 zł i chciałbym wiedzieć czy się nada:

http://allegro.pl/laser-nawigacji-dvd-sf-hd4-bmw-w211-audi-naprawa-i2982354862.html

Czekam na wasze opinie i komentarze

Pozdrawiam

Opublikowano

Nagrałem na CD-R ale też nie działa :|

Najpierw wyskakuje proszę czekać, a później błąd odczytu mapy.

Gdy wkładam płytę DVD+R wyskakuje, że nie ma dysku w napędzie :mad2:

Opublikowano
Bo dvd jest na bank żle nagrana przy takim komunikacie ale cd powinno czytac.Sprawdź jeszcze raz czy mapy się sciagneły prawidłowo te na cd
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Ok to nagraj je najwolniej jak mozesz ew. jesli już masz nagrane wrzuć do czytnika i zostaw płytę nawet jak sie nie wczyta.Czasami potrafi zaskoczyć po jakimś czasie
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Już wszystko jest super :cool2:

Zakupiłem laser na allegro za 150 zł + przesyłka, wymieniłem go w 15 minut i śmiga lepiej niż nówka :mrgreen:

Co prawda laser czyta tylko DVD, jednak jeżeli ktoś potrzebuje też CD może dopłacić 30 zł i będzie je miał, ja jednak myślę że nie jest on potrzebny. :D

Dziękuję za wszelką pomoc,

temat do zamknięcia :wink: