Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do updatowania skrzyni w x5 2005r, automat. Pacjenta nie mam pod ręką wiec na razie nic nie wiem jaki jest aktualny numer ecu itp, ale przypuszczam że od nowości nic nie było robione.

Diagnostyką i kodowaniem zajmuję się hobbystycznie więc w temacie za bardzo nie siedzę. Mam SSS no i updatowałem tez winkpft bazami z progmana v32. Ściągnąłem tez spdaten chyba z isty v41 ale nie wiem czy źródło pewne.

Z tego co wyczytałem na forum to winkpft wydaje się najlepszy ale mam jeszcze kilka pytań zanim się do tego zabiorę żeby później rozpaczliwie nie szukać pomocy. Czy lepiej jest wybrac ZUSB num czy też zrobić update ZUSB i wybrac ecu family GD20 (czy na pewno jest to GD20)? Co z DSC i bezpiecznikiem, kiedyś czytałem w TIS'e że podczas programowania trzeba wyciągnąć bezpiecznik bo mogą byc problemy. Czy w ten sam sposób mogę updatowac silnik, wybierając ecu dde506? No i na koniec jak długo może to potrwać bo zamierzam to robic bez prostownika, eventualnie na podłączonym drugim samochodzie?

Wszelkie wskazówki mile widziane.