Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

mam dość denerwujący problem z X3 3.0 231PS i już większość mechaników rozkłada ręce....

od 2 miesięcy zaświeca mi się Check Engine i po głębszej analizie mamy błąd P0169 co w większość opisów oznacza "niewłaściwy skład paliwa"

Początkowo tankowałem tylko lepsze paliwo Pb98, dodawałem uszlachetniacze, wymieniałem filtr paliwa ale to nic nie dało, błąd zawsze wracał. Odwiedziłem kilka serwisów BMW i BOSCH ale diagnozy były różne i żadna nie była 100%

Ostatnio wymieniono mi sondy lambda bo było podejrzenie że to jest ich wina, ale problem powrócił jak bumerag i już nikt nie wie co z tym fantem zrobić....

Może ktoś już to przerabiał? Jakieś pomysły?

Pozdrawiam!

Mirek

508-370-336

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sondy tylko czytały o problemie dlatego kazali Ci je wymienić zresztą niepotrzebnie, winny jest na 100% przepływomierz, napisz tylko czy były takie momenty że check sam potrafił zgasnąć i po jakimś czasie znów wracał ? :norty:
Opublikowano

No z tymi sondami to już fachowcy przegięli :mad2: :mad2:

Bylo coś już o tym na forum i faktycznie wymiana przepływomierza pomagała ale nie zawsze niestety :nienie: :nienie: :nienie:

Ja bym podmienił od kogoś na próbę czy pomoze i zobaczył wtedy co i jak

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco