Skocz do zawartości

E23 i jego hamulce ....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chroniczny brak hamulcow dolego mojej bmce :( - objawia sie to tym ze hamulec reaguje ze znacznym opoznieniem po nacisku pedalu hamulca. Szczerze mowiac nie wiem co mam robic - juz do glowy mi nawet przycxhodza by zamontowac jakas kompletna instalacje hamulcowa z nowszego typu .... czy ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic ??
Opublikowano

naprawilem hamulce.. koszt wyszedl ok 1.5-1.9k (nie pamietam dokladnie bo mialem kilka napraw na raz robonych) i jest dobrze..

to ze opoznienie to nie za malo plynu? mi telepalo, sciagalo na jedna strone itp, cale pokrzywione byly.. o ile sie nie myle to mialem tarcze oryginalne zalozone i jeszcze jakies duperelki, ktorych nie za bardzo kojarze ;)

Opublikowano
naprawilem hamulce.. koszt wyszedl ok 1.5-1.9k (nie pamietam dokladnie bo mialem kilka napraw na raz robonych) i jest dobrze..

to ze opoznienie to nie za malo plynu? mi telepalo, sciagalo na jedna strone itp, cale pokrzywione byly.. o ile sie nie myle to mialem tarcze oryginalne zalozone i jeszcze jakies duperelki, ktorych nie za bardzo kojarze ;)

Po pierwsze link w podpisie Ci nie chodzi , po drugie niestety to nie jest sprawa plynu :(. Tarcze sa w miare wporzadku takze jak juz zacznie hamowac to konkretnie (bez problemu blokuje kola) , problem wydaje mi sie ze lezy po stronie tej gruszki cisnieniowej , co ona zajmuje sie dystrybucja cisnienia na poszczegolne kola - ale niestety ta gruszak to typowy patent dla bmw i to tylko w tym okresie i na dodatek tylko w 7 i 5 dlatego kompletnie nie mam pojecia jak sie za to zabrac - gdyby to bylo zwykle serwo podcisnieniowe to bym sobie z tym poradzil a tak to .... ale koszt naprawy ktory ty podales jest dosc kolosalny ....... toz oryginalna czesc z magazynow bmw nie miala by prawa nawet tyle kosztowac (wiem ile co kosztuje w serwisie bo niestety czesto musze do nich po cos do tej betki kupowac bo na szrotach trudno dostac ...)

A tak juz z innej beczki - czy my sie znamy ?? to znaczy nie wiem o co ci chodzi .... mozemy sie znac z jakiegos innego forum :)

Opublikowano
Zalew a jak tam malowanie , polerka :?:
Jesli kogos urazilem czy cos podobnego swoja wypowiedzia przepraszam staram sie pisac szczeze!