Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na forum ktos pisal ze geometria kosztuje nawet do 250pln bo ustwia sie tez tyl auta

No to ładnie go kroją, bo ustawienie geometrii (sama geometria, bez napraw zawieszenia, czyli zawieszenie musi być w stanie bardzo dobrym) zawsze kosztuje tyle samo. W zależności od warsztatu 50-100zł. Robią geometrię, czyli całość.

Kai
Opublikowano

Witam

wlasnie jestem po geometrii, zaplacilem 80pln za przod i tyl, prowadzi sie teraz o niebo lepiej , ale kierownica lekko skrecona w lewo, facet powiedzial zebym pojezdil troche i do niego wrocil jakby co to mi wyreguluje, kolo jest dobry

pozdrawiam'

B - M - W

http://img135.imageshack.us/img135/9788/160x80houseofflyingdaggers202t.jpg

Opublikowano

Witam, podlacze sie pod temat, bo mialem tez podobne problemy.

Na poczatek apropos zdejmowania AIRBAG'a: wygodnie jest go odpiac zeby miec wiecej miejsca i zeby nie wisiala na kablu, problem w tym ze jak ja odepniemy to po ponownym wpieciu kontrolka bedzie sie non-stop swiecic, aby tego uniknac nalezy na poczatku odpiac akumulator- problem z glowy.

Druga sprawa - w przypadku gdy kierownica jest przekrecona w ktorakolwiek strone, przed pojechaniem do jakiego kolwiek serwisu, gdzie nie ma sie znajomego mechanika warto by bylo samemu sprawdzic czy nie byla wczesniej zdejmowana, a to jest bardzo prawdopodobne bo jak wiadomo na bmki jest duze "branie" i jesli komus nie uda sie jej ukrasc dzieki 2 immobiliserom i zaplonu na dotyk to pewnie bedziemy mieli wylamana stacyjke, ktora trzeba wymienic zdejmujac kierownice. koles od zakmow wsadzi potem krzywo kierownice np. o kilka zabkow w prawo i potem sie zastanawiamy co nie gra. Najlepiej sprawdzic po śrubkach czy widac śladów wkretaka lub imbusa(najlepiej jakaś latareczka mała bo fakt- dostep jest trudny a jak odkrecimy sami to wiadomo ze beda slady :), bo jak pojedziemy z tym do serwisu to nam odrazu powiedza ze pol samochodu trzeba wymienic.

Pozdrawiam