Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

http://moto.allegro.pl/bmw-320d-super-zadbany-pierwszy-wlasciciel-i2988856146.html

WBAVC31050VG09133

Od sprzedającego dowiedziałem się ze jeden z salonów z Polski kupił z niemiec parenaście sztuk i sprzedawał u nas nadal jako nowe.

Ten akurat sprzedano w maju bądz czerwcu 2008.

Czy ktoś może rzeczowo odpowiedzieć czym różnią się silniki 318 od 320? Jeśli chodzi o KM to wystarczy mi 143 :) jeźdze spokojnie itp :)

Bardziej interesuje mnie trwałość i niezawodność.

edit: Auto w ogłoszeniu od minimum listopada (przynajmniej ja go pamietam z ceną 55.000) Serwisowane do konca.

Niestety marne wyposażenie. Przytarte prawe tylne drzwi i delikatnie przedni błotnik. Opony zima wystarczą na 2 sezony. Letnie na jeden.

Edytowane przez link2jack
Opublikowano

Patrząc po realnych przebiegach tych aut z DE to silnik sporo wytrzymie :) To dość często auta flotowe. To zresztą chyba to samo co motor z 320, tylko zdławiony, z mniejszym turbo i chyba z innym sprzęgłem - ale podkreślam chyba, bo to info jakie wyczytałem tu gdzieś w topicach. Niech więc ktoś to poprawi / potwierdzi. Różnica też taka, że 318d nie ma w automacie. BTW, jak chcesz jeszcze ekonomiczniej to poszukaj 316d :twisted:

edit - tu czytaj, może coś Ci się wyklaruje - klik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro salon polski kupil z niemiec to czemu ksiazka jest holenderska? No i faktycznie przeglady co niecale 10kkm :shock: zanim dojdzie do setki to ksiazki braknie :-D

🙃🙃

Opublikowano
Pewnie co chwile w niej cos "odmawiało posłuszeństwa" :wink: i przy okazji prosił żeby mu przegląd podbijali :lol:
Opublikowano

Ogłoszenie nie aktualne - samochód zakupiony.

Papiery się zgadzają - sprawdzone w ASO Wawa inchcape. Co do przeglądów - tak komputer pokazywał wymiany - i własciciel wymieniał wszystko po kolei nie zastanawając się. Też mnie to dziwiło - ale ASO potwierdziło. Dodatkowo w któryms z wpisów błędnie niezaznaczony jest filtr paliwa.