Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy ginie mi plyn z chlodnicy. silnik sie nie gotuje. nie wywala plynu itp. juz nawet za miast korka montowalem specjalna pompeczke do sprawdzania szczelonosci ukladow i pompowalem nawet pod dwie atmosfery i nigdzie nie widac wycieku!!!!!!!!!!!!!!!! dodam ze jezdze na LPG. moze gdzie reduktor puszcza plyn z gazem... moze uszczelka pod glowica?? inne pomysly?? plyn spie...a ok litra na jakies 700km
Opublikowano

Dzisiaj zawiozłem auto do mechanika, bo grzało się. Zbiornik zalany "był" do pełna. Oczywiście był, bo okazało się, że układ był strasznie zapowietrzony.Weszło 9 litrów płynu chłodniczego!!! ;O Po odpowietrzeniu jest fajnie, okazało się że termostat działa ale coś dalej jest nie tak. Jutro rozbiórka auta i diagnoza czy to chłodnica itp? Dlaczego? ponieważ zauważyliśmy wyciek płynu chłodniczego na dole zbiorniczka wyrównawczego (w zimę ciężko to znaleźć bo przeważnie osłona na dole jest mokra).

Jeśli to chłodnica, będę bardzo szczęśliwy;) Wcale nie jest drogo, podejrzewałem poważniejsze problemy. Zobaczymy skąd ten wyciek, sprawdzimy pompę i termostat oraz oczywiście Visco, które szału nie robi aczkolwiek nie gwizda ani nic a kręci się.