Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem ze swiatla cofania nie dzialaja sprawdzielem zarowki wtyczki i kable w klapie bagaznika takze bezpieczniki w schowku i wszystko ok z tego co znalazlem to wynika ze to czujnik przy szkyni tylko nie wiem jak to sprawdzic samemu jak sie tam dystac bez wchodzenia pod auto bo niestety nie mam takiej mozliwosci dodam ze tylnie swiatlo przeciwmgielne dziala czy moze byc cos jeszcze oprocz czujnika w skrzyni???? prosil bym bardzo o pomoc poniewaz jutro musze jechac na przeglad a chcialbym to zrobic sam aby nic nie wydawac za duzo! :) a jesli co to wie ktos ile moze kosztowac taka wymiana czujnika? dodam ze mieszkam w anglii z gory dzieki!

dodam ze mam bmw 3 e46 316i

Opublikowano
Czujnika nie sprawdzisz bez wejscia pod samochod. Wypnij wtyczke i na wlaczonym zaplonie polacz piny - jesli swiatlo sie zaswieci to winny jest czujnik w skrzyni.
Opublikowano
zrobilem jak powiedziales i nadal nie zaswiecily sie nawet na sekunde :/ a powino pokazac sie na zegarach ostrzenie ze swiatlo wsteczne nie dzialaja?? czy tylko pokazuje sie ostrzezenie jak nie dzialaja normalne swiatla drogowe?