Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w aucie niema kontroli trakcji i pali się kontrolka od ręcznego na żółto. Poniżej wypisze błędy i proszę o rozszyfrowanie ich i co jest ich przyczyną gdzie można dostać część, która uległa zniszczeniu ponieważ nieznam sie na nazwach fachowych:

1.stycznik sprzęgła

2.Nastanik ciśnienia doładowania

3.komunikacja po szynie CAN ze sterownikiem konsoli wskaźników

4.Niezrozumiany sygnał ogniska poprzecznego

5.styki masy

6.ogrzewanie dodatkowe

Temperatura w aucie nie dochodzi do 90C został wymieniony termostat.

Opublikowano

Ale kolega dokładnie przecież napisał błędy z tym że już przetłumaczone. Co prawda niema kodu błędu który precyzyjnie by określił problem no ale:

1.stycznik sprzęgła - to jest czujnik sprzęgła który jest montowany przy pedale

2.Nastanik ciśnienia doładowania - to jest gruszka od podciśnienia turbiny, najprawdopodobniej problem z elektrozaworkiem który steruje gruszką

3.komunikacja po szynie CAN ze sterownikiem konsoli wskaźników - no tu widać brak sygnału do licznika, może to być spowodowane tym ze ktoś grzebał w przebiegu

4.Niezrozumiany sygnał ogniska poprzecznego - tego niestety nie wiem

5.styki masy - no to zależy w jakim module wystąpiło ale wygląda na problemy z napięciem

6.ogrzewanie dodatkowe - tutaj albo problem pompy dodatkowej albo webasta pytanie czy twoje auto ma webasto

Podłącz pod kompa sczytaj kody błędów wykasuj, pojeździj trochę i sprawdź które błędy wróciły.

Opublikowano

dzieki w sobote podskocze na porządną diagnostyke do zielonej to wszystko bede wiedzial :)

jeszcze bym prosił o koszta tej pomki i gdzie ja mozna zakupic? bo na allegro jest ich pełno ale niewiem, ktora do mnie podejdzie.