Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem dzisiaj moja uszczelka poszla sie****

tzn tak na pierwszy rzut ka mozna wywnioskowac,wiecej bede wiedzial ok wtorku.

Powiedzcie mi ile moze kosztowac taki remoncik, z tego co sie orientowalem to same uszczelki na gore silnika kosztuja ok 500, a reszta??

Z gory wielkie dzieki za pomoc

Opublikowano

jakie uszczelki na góre silnika na trzonki itd ... wiesz co ja za jadną gumke zaworową płaciłem 2 zł za uszczelkoe pod głowicą 130 zł nazwy nie pamiętam kup a auto partnerze albo focie w gdyni. konieczne jest planowanie głowciy ! sprawdzenie szczelnosći!! nie ma pewnosci ,żę to uszczelka tak jak u mnie padłą gowica albo blok. Jak do mnie zadzwonisz to dam ci wiecej informacji co gdzie i jak! :) znam temat moge ci pomuc . Ja sie przejechałęm na sprawdzeniu szczelnosci ( chyba to sie okaże ) bo jeszcze nie wiem czy blok czy głowica.Dobze autka naprawiaja w wejcherowie , mój kumpel też swietnie robi ale nie wiem czy znalazł by cza gość pracował w Focie pare latek przeszedł na swoje , To Fascynat . Co do sczelnosci to sprawdaj na gorąco i gdzieś tak 6 bar tak na oko ja sprawdzałem 4 bar ale to może być mało przy mikro pęknięciach...

wiecej na priv po podaniu telefonu możesz dryndnąć acha za deonatarz monatarz płaciłe 300zł u kumpla w WFK wejcherowo chcieli 350 zł z tego co pamietam .tam bardzo dobże też autka robią .Tylko daleko :( Tylko nie aj sie nabrać na teksty nie trzeba planować ! bo to cymbały i jestem w wstanie bronić stanowiska fachowców ,zę trzeba planować ! 4/5 przypadków wydmuchania uszczelki to krzywa głowica .zostało to uwzględnione przez producenta. Po tym kupuje sie o ile trzeba grubszą uszczelke .

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

zastanawialem sie juz nad zdemontowaniem glowicy i oddaniem jej do planowania a potem wklejenie starych uszczelniej(np dolotow) na klej(np loctile) ale na 100%zrobie to facho , tzn wymiana wszystkich uszczelniej itp

Pozdro