Skocz do zawartości

bmw x3 e83 Problem z zamykaniem auta i ootwieraniem klapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowy na forum szukałem na forum podobnego przypadku ale nic nie mogę znaleźć. a raczej nie takie przypadki jak muj

Mam taki problem mam dwa oryginalne kluczyki którymi tylko mogę otworzyć auto nawet ze sporej odległości ale nie mogę zamknąć i otworzyć klapy...

nie reaguje na wciśnięcie przycisków. Dodam że używam pilotów na zmianę i raczej są naładowane po prostu mogę tylko otworzyć a zamknąć tylko poprzez wkładkę w klamce

proszę o pomoc jak ktoś by miał podobny problem jak to naprawić...

z góry dziękuje.

Opublikowano

Otwieranie klapy zdalnie kluczykiem to opcja do zakodowania.

Musisz mieć kabelek, kompa oraz odpowiedni soft żeby dodać sobie ten bajer :D

Opublikowano

No coś ty....to standard :mrgreen: :mrgreen:

Wygląda jakby silniczek ci nie otwierał zamka :D :D :D Sprawdź kabelki :D

Oczywiście można kombinować i zakładać siłowniki do podnoszenia klapy ale to sporo zachodu :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Ale poprzedni właściciel mówił ze działa co raz słabiej bliżej aż przestało

a co do klapy to nawet nie odryglowuje z pilota bo klapa jest ręcznie podnoszona mi chodzi że nie reaguje wo gule na wciśniecie przycisku

Opublikowano
Jeśli elektryka np. transponder to będzie błąd w diagnostyce i od tego bym zaczął.Jak nic nie wyjdzie to trzeba sprawdzić kabelki od silniczka zamka klapy :D
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco