Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie glupie pytanie,

Wyciagnelem rca z ori radia 4 chincze, I chce zrobic proste audio dwa glosniki przód i sub w bagolu,

Czyli musze kupic 4 kanalowy wzmacniacz i go zmostkować lub mocny 2 kanałowy.

Tylko teraz pytanie chce rozdzielacz przód z tyłem, faderem,

Czyli wzmacniacz musi miec 4 wejscia in ? czy 2 wejscia in

Dobrze myśle , jak nie to prosze o poprawe

Chce na tył wrzucic wzmaka ok 25 cm Pb, i przód narazie zostawie podepne pod wzmaka dla samych wysokich tonów, jak bedzie tak samo kiepsko to wrzuce również pb do 50-60 rms.

Jezeli robie ot to sorry

Opublikowano
Jeżeli z radia jest 4xout to kup wzmaka na 4 wejścia z czego przód robisz ze wzmaka a tył mostek na suba lub 2xtył (zależnie od chęci) .Możesz podciągnąć do tyłu głośniki z tego wzmaka i jak ma przejście na następnego to dokupić jeszcze jeden z 2-ma wejściami - robisz mostek i zasilasz suba.Tym sposobem masz 4 x wyjścia ze wzmaka na głośniki (polecam Hertz) i jeden na suba. Oczywiście powinna być możliwość regulacji faderem. Ogólnie polecam wymianę ori radia na coś co gra .Pozdrawiam.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Zgodzę się z kolegą Bingo - wymiana radia na inne załatwi sprawę, ale jak się uprzesz z fabryczną jednostką i masz wyprowadzone 4-ry kanały to kup 4-ro kanałówkę i sprawa załatwiona.
Matias
Opublikowano

Możesz mi kolego powiedzieć jak wyciągnąłeś sygnał z radia na rca? bo chce taki zabieg wykonać u siebie, bo adapter na rca mam wpięty pod tylne głośniki i niestety wzmacniacz dostaje słaby sygnał.

Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja wymienilem radio na jvc 2 din av 50+ adapor ramka 2 din kosz 830zł, wszystko gralo spoko dopuki nie dorzucilem wzmaka do instalacji suba w podlokietnik 8cali który trzeszczy twardo gra, i szukam przyczyny od 2 tyg, kable wzmak radio glosniki wszystkos pr w innym aucie gra pieknie u mnie rzezi nawet na samym aku bez klem nie wiem o co kaman
Opublikowano
Dziwna opcje odkrylem radio nie zagra jak nie musze mu + na zółty i czerwony kabel musza byc zlaczone, i radio gra niezaleznie czy wepne i wypne mase z kostki iso :) coś tu jest nie tak :)