Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim .

Potrzebuje pomocy z instalacja programu INPA . Już morduje się z tym programem dłuższy czas i nie mogę sobie poradzić z jego dobrą konfiguracja . Gdyż posiadam win 7 dokupiłem do niego kabelek o taki http://allegro.pl/interfejs-bmw-usb-1996-2006-inpa-pl-adapter-20-pin-i2916573405.html . Przed zakupem myślałem ze to nie będzie nic trudnego ale myliłem się . schody zaczęły się z Inpa bo z tego co wyczytałem nie działa ona poprawie na win 7 więc szukając na forum jak zainstalować Inpe na win 7 znalazłem opis zrobiony przez trandolf. Zrobiłem wszystko tak jak napisał poprzez stworzenie wirtualnej maszyny , kabalek chodzi, zainstalowały się ładnie sterowniki bez jakichkolwiek błędów ale gdy poszedłem podpiąć kabelek do samochodu ku mojemu zdziwieniu żadna z dwóch kontrolek się nie paliła (ładowanie off i zapłon tez off) . Gdy wchodziłem np w airbag to już coś tam zaczęło pokazywać ale wyskakiwały dziwne błędy takiego typu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b2b454c5d2890d4d.html. Jestem już bez silny z konfiguracja tego wszystkiego . Co mógłbym zrobić źle sterowniki zainstalowane z płyty dołączonej od sprzedawcy , zmienne środowiskowe ustawione . Jeśli ktoś chciałby mi pomoc i wytłumaczyć co robię nie tak to z góry naprawdę dziękuję i pozdrawiam .

Opublikowano

tak wchodziłem, wyskakiwały własnie te błędy ale wejść w silnik weszło i jakieś tam opcje były dostępne ale dokładnie nie pamiętam jakie, pamiętam tylko że inpa nie mógł znaleźć błędów samochodu bo wyskakiwał jakiś error .

zastanawiam się własnie czemu się nie pala te 2 kontrolki od ładowania i zapłony .

Opublikowano
Ale w ogóle wiesz co wcisnąć aby odczytać błędy ??? To ze się kontrolki nie palą to nic nie szkodzi.Też tak mam :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
o a myślałem ze do poprawnego funkcjonowania potrzebne są te kontrolki , wydaje mi sie że dobrze to robiłem ale jak byś mógł mi napisać jak to zrobić to byłbym bardzo wdzięczny
Opublikowano
uporałem sie wreszcie z inpa , zainstalowałem normalnie inpe na win 7 tylko używajać trybu zgodność i ku mojemu zdziwieni zapaliły się 2 kontrolki od ładowania i od zapłonu :D :D
Opublikowano
No i ok :mrgreen: :mrgreen: a teraz poczytaj sobie co i jak diagnozować w tym dziale,który ci podałem,zeby niczego nie popsuć :wink: :wink:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco