Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poniewaz otrzymalem mozliwosc "zakupu" X1 Chcialbym sie zapytac drogich forumowiczow ktory model mam wybrac?

Kompletnie nie mam pojecia o X seri jestem uzytkownikiem obecnie E39...

S drive Xdrive no i jeszcze znalazlem x-line.. nic nie wiem :(

Samochod otrzymam w ramach programu dla niepelnosprawnych ...

W necie znalazlem kilka oznaczen ale i tak czarna magia :(

Generalnie musi to byc automat a reszta jak wiadomo "full opcja " :D

Za wszelkie porady podziekowac :) jakies oznaczenia tych x-ow S-ow mile widziane disel benzyna Abym od czegos mogl zaczac poszukiwania -porownania :cool2:

Opublikowano

"Samochod otrzymam w ramach programu dla niepelnosprawnych ..."

chciałbym poznac wiecej szczegołów... :shock: :shock:

Xdrive 4x4

Sdrive naped na tył

X-line wersja pakietu stylistycznego podobnie jak m-pakiet

Diesle 18d 144KM(nie wiem czy zminieli po lifcie na 164KM) 20d 184KM(przed liftem177KM) 23d 204KM generalnie ten sam silnik z lepszym osprzętem

tu masz reszte http://pl.wikipedia.org/wiki/BMW_X1

Opublikowano
"Samochod otrzymam w ramach programu dla niepelnosprawnych ..."

chciałbym poznac wiecej szczegołów... :shock: :shock:

To w Angli kolego :) program MOTABILITY wplata 1999 funtow a reszta 200 funtow miesiecznie zabieraja z zasilku w tym jest ubezpieczenie podatek itd :) cos na zasadzie leasingu...

pozdr dzieki za info

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja bym celował w 28i mam i wiem, że można ponarzekać na spalanie (około 10 litrów) ale jazda dynamit. W oleju napędowym jest obecnie wersja 25d podobna niby mocą i parametrami. ?Niestety jechałem i wszystko w porządku, ale wyprzedzanie 3 tirów na raz - trochę strach i przyśpieszenie realnie słabsze...
Opublikowano

Automat:

25d Przyspieszenie 0-100 km/h 6,8 s 450 Nm przy 1500-2500 obr./min

28i Przyspieszenie 0-100 km/h 6,8 s 310 Nm przy 2600-3000 obr/min

to chyba Twoje subiektywne uczucia... dieslem sie troche inaczej rozpędzasz bo masz więcej momentu i w innych regionach inne oddczucia

Opublikowano
Nie no oczywiście, że subiektywne. Powiem tylko, że w górnych zakresach obrotów olejaki mi jakoś nie podchodzą. ood 0-100 mam wrażenie, że czasem mogą sie lepiej zbierać nawet niż benzyna. Coś ktoś mi mówił, że to wina automatu i turbiny - w benzynie lepiej działa doładowanie na wyższych obrotach a w dieslu na niższych. Cóż jak już wspomniałem dynamika w 28i jest do zaakceptowania, ale w odniesieniu do coopera s - to w nim czuje jakbym zawijał pod siebie asfalt. :-) a jest przecież wolniejszy. Także to może być faktycznie subiektywne odczucie i kwestia indywidualna.