Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
napisze bo napewno niejeden z was ma taki problem a nawet niewie. Dzis rano zauwazylem zolta plamke na sniegu pod autem wyszedlem zobaczylem no i leci benzyna a nawet tego nie czulem dopiero ta zolta plamka na sniegu mi to uswiadomila. Odrazu pojechalem na kanal z zamiarem wymienienia wszystkich mozliwych przewodow paliwowych oczywiscie nie wiedzialem ze taki super jest dostep do listwy wtryskowej u mnie w 1,8 is trzeba bylo zdjac gore kolektora, ale jak juz zdjalem to zobaczylem dwa kruciutkie gumowe przewody paliwowe (laczace szyne wtryskiwaczy z metalowymi przewodami) ktore wygladaly tragicznie cale popekane no i przepuszczaly juz pewnie od dawien dawna (moze nietak duze ilosci jak teraz ostatnio ale zawsze troche uciekalo) takze radze wszystkim sprawdzcie to u siebie. A propo to wyjasnialo by zwiekszone spalanie u mnie bo niby wszystko ok a samochod potrafil spalic 15 po miescie (myslalem sobie zima a ja wiecej stoje jak jade ale jednak nie). Zobacze czy sie cos poprawilo i napisze jakie teraz spalanie
Opublikowano
Potwierdzam, u mnie co prawda te przewody tragicznie nie wygladaja, ale mocniejsze dokrecenie opaski zaciskowej pomoglo. Tak czy siak wymienie je.
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano

w tym tygodniu też się za to zabieram bo też zauważyłem przeciek ale jeszcze nie zlokalizowałem skąd dokładnie ale raczej na 90% przyczyna to przewody paliwowe.Spalanie dużo nie większe ale w 15 sie mieści.

A dodatkowo się pojawił problem utraty mocy co tez może byc winą tych przewodów.

Więc musze troszkę czasu znaleśc i do roboty.Dłubania troszke jest.

A przypadkiem nie wiecie jakie te przewody tam są(znaczy jaka średnica) :?:

Zanim sam sprawdze to może ktoś podpowie :lol: