Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie witam Wszystkich,

mam problem w moim e46 330i 2002. Podczas jazdy zaczął mi trąbić klakson. Po chwili przestał, później znowu się odezwał i tak kilka razy aż się ze 2 min. nie mógł uspokoić... wyjąłem bezpieczniki w celu dokończenia podróży. Podczas skręcania kierownicą wydaje mi się, że czasem słyszę jakby coś w niej tam "gruchało" i się przemieszczało. Zbliża się przegląd więc tymbardziej wypadałoby zrobić z tym porządek. Nie jestem specem, ale podejrzewam taśmę kierownicy. Ale właśnie- czy trzeba wymienić całą, czy może jakiś jej element jedynie? Od air bagów nic się nie pali (choć nie wiem czy ma to coś do rzeczy).

Kierownica M-pakietowa, poducha okrągła, bez multifunkcji.

A może źle robię obstawiając taśmę?

Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano
spróbuj zobaczyć najpierw na mechanizm w kierownicy od klaksonu. Może zwiera się tam i stąd problem, wyciągnij poduszkę i popatrz czy wszystko wygląda ok, następnie sprawdź skąd dokładnie dochodzi owe "gruchotanie"

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
ok, w takim razie kolejne pytanie - czy wyjmując poduszkę wcześniejsze odłączenie akumulatora daje gwarancję, że nie pojawi mi się później błąd poduchy lub co gorsze, że mi nie wystrzeli w momencie grzebania?
Opublikowano
poducha nie wystrzeli, błąd się nie pojawi o ile wsio zrobisz na rozłączonym wcześniej akumulatorze, wcześniej odłącz i poczekaj z 15min, ew zewrzyj klemy ale oczywiście na odłączonym akk.

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM