Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam problem a mianowicie- kupiłem auto bmw e36 nie zdarzyłem przerejestrować, kiedyś jechałem zawieść pewna osobę na lotnisko - patrol zabrali mi dowód za łyse opony, Beema -ma założona instalacje gazową nowa ale to zakładał były właściciel no i tu jest problem-bo nie mam wbitego jeszcze w dowód,mam książeczkę od gazu- wyciąg z homologacji i licencja na zbiornik czy coś ,brak mi faktury za założenie gazu- skontaktowałem sie z ta firma co zakładała mi gaz no i już minęło 2 miesiące a koleś mnie zbywa - wysłał mi chyba juz z 10 razy tą fakturę- po prostu mnie zlewa-a faktura jest mi potrzebna żeby wbić gaz w dowód no i odebranie go.. Co można z tym zrobić?

Jak zdobyć taka fakturę- czy założyć od nowa instalacje ??

Czy jechać do gazownika i żeby wystawił mi coś takiego?- i czy da rade

Proszę o poradę może mieliście taki sam problem- bo faktura jest mi potrzebna a wszystko mam tylko tej cholernej faktury.

Opublikowano

A nie prościej powiedzieć poprzedniemu właścicleowi niech to załatwia tam gdzie montował ???

Ew. postrasz kolesia od gazu zgłoszeniem do US i UOKiK iż nie chce wystawić faktury.W większości przypadków działa :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

dziś byłem się dowiadywać u gazowników w moim mieście i mówili ze trzeba kupić nowy reduktor i nowa butle wiecie może jaka to cena za takie coś?

straszyć- tak juz nawet mowilem ze na policje pojade:P

dzis dzwoniłem do niego i mówił ze fakture wysle poleconym- ciekawy jestem czy znowu nei wychachmeci czegoś

Opublikowano
no właśnie dziś nadał i ma dac numer nadania- a jak wyśle to sprawa załatwiona a jak nie to kicha-i pytanie moze wiecie ile kosztuje zbiornik 51 l gazu nowy?