Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Oczywiście że się da ale trzeba trochę się pobawić z tym a przedewszystkim zakupić orginalny układ sterujący kompletny ze wszystkimi czujkami i pilotem , a potem to wszystko podpiąć . Ja właśnie to robię u siebie w e32 jestem w fazie wpinania sie w przewody. Pzdr
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw
Opublikowano

Wszystko cacy tylko stanołem w martwym punkcie zostało mi do podpięcia 7 przewodów z niebieskiej kości tej co idzie do sterownika pilotem centralnego. Do żółtej kości X255 poszło 5 kabli pozostałe trzeba podpiąć do czujnika podczerwieni na suficie i diody na nawiewie i tu tkwi problem nie mogę odnaleźć tych przewodów w plątaninie pod kanapą z tyłu!!! Czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie ich szukać?

:duh:

Opublikowano

Poradziłem sobie ze sterowaniem centralnym zamkiem , domykaniem szyb i szybra, ryglowaniem drzwi za pomoca pilota , pozostała do podpięcia dioda na nawiewie!!! W kości co do diody idzie jest 4 przewody napięcie jest pin 2.

X514 - LED/IR programmer

Pin nr Colour Function/Connection

2 RT/SW +12v

3 BL/SW/WS IR: INIT-S

4 BL/RT/WS IR: INIT-E

5 GR/SW/GE --unused-- (DWA led gnd)

Problem jest z ustaleniem gdzie są przewody z pinu 3 i 4 z kości wychodzą wlatuja do wiązki i ślad po nich ginie, pod kanapa nie mogę ich odnaleźć ( pytanie gdzie one są?) . A jeszcze jedno przewód z pinu 5 też go nie moge odnaleźć ale chyba nie musi być podpięty - dobrze myślę ?

Poproszę szanowne grono o podpowiedz , zabardzo nie chce mi się kłaźć nowych przewodów !!! :dance: