Skocz do zawartości

e83 lift 2007 a welcome light da sie zaprogramowac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Zdaje się ze tak .Tam jest chyba FRM odpowiedni bo przez liftem to na bank nie :D Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Jesli jest to jest, jeśli tego nie ma w wyposażeniu to żadne programowanie nie pomoże.

Ale czy twoja wypowiedź dotyczy dokładnie E83 po lifcie ??

Przecież w wielu modelach mozna to bez problemu zakodować mimo ze w standardzie nie ma

Ja nie mam już swojej e83 z 2007 i się akurat tą funkcją nie interesowałem ale jeśli moduł jest odpowiedni to dlaczego nie mozna zakodować ??

Opublikowano

Ale ty piszesz o dodatkach a chodzi o

Swiatła powitania "welcome lights" – "Begrüßungslicht" podczas otwarcia samochodu z pilota zapalają się światła mijania (krotkie) na określony czas - mocno ułatwia znalezienie auta na parkingu, bądź w celu oświetlenia sobie drogi do samochodu.

a nie podświetlenie klamki bo to jest faktycznie opcja :D

edit: jak jest FRM2 to mozna :cool2: a teoretycznie od 2007 były już własnie te ale trzeba sprawdzić faktycznie jaki jest :mrgreen:

Opublikowano
tak tak oswietlenie klamet jest dodatkowym pakietem mam to w e90 przed liftem lecz tam nie moge zaprogramować welcome light a wiesz moze sfinks jak to zaprogramowac mam inpe przewod gdzie tego szukac bo jeszcze nigd oprócz kasowania bledów nic nie programowałem
Opublikowano
W tym modelu auta da się zaprogramować Welcome Light jeśli jest moduł FRM2, niema to nic wspólnego z podświetlaniem klamek czy też lusterek. Kiedyś czytałem ze nawet jak sie niema nowego modułu to da rady tak zrobić żeby postojówki zapalały się wraz z lampkami w klamkach bądź lusterkach niezależnie od tego czy jest stary moduł świateł czy nowy. Jednakże osobiście nie udało mi się tego uruchomić.
Opublikowano
Ja mam chyba ubogą wersje welcome light , po odblokowanu alarmu z pilota zapala się tylko oświetlenie wewnętrzne. :o
Pozdrawiam