Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

E90 328ix po lifcie.

Czy ktoś zakładał na felge 9' opony 245/40/18 na przód i tył?

I jeśli tak to jakie osadzenie miała felga?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Według mnie et35 powinno pasować:) Ale niech się inni wypowiedzą.

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

sfinks311,

ta stronka nic nie mówi o moim rozmiarze a raczej wprowadza w błąd bo wg niej taki rozmiar nie pasuje(lub BMW nie ma tego w swej ofercie).

Na tył pasuje na pewno ET20-ET40 bardziej interesuje mnie przód.

jas451,

sprawdzałeś czy to tylko przypuszczenia?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Stronka nie wprowadza w błąd.Podaje tylko rozmiary zalecane.Zapytaj w dziale E90 bo tam więcej osób zagląda i zapewne dostaniesz szybko info
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
sfinks311,

ta stronka nic nie mówi o moim rozmiarze a raczej wprowadza w błąd bo wg niej taki rozmiar nie pasuje(lub BMW nie ma tego w swej ofercie).

Na tył pasuje na pewno ET20-ET40 bardziej interesuje mnie przód.

jas451,

sprawdzałeś czy to tylko przypuszczenia?

Pozdrawiam.

Troche poszperałem po intrernecie i trafiłem na to:

http://bmw5er.pl/printview.php?t=33320&start=30&sid=629c78a0149df66e48b59d8dc559bad8

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

jas451,

dzięki za link ale dalej nie mam odpowiedzi. Tam sprawa dotyczy E60 plus jeszcze rady o dystansach.

Osobiście wolę kupić pasującą felge z odpowiednim ET aby uniknąć później zabawy z dystansami.

Ze znalezionych kalkulatorów wynika że ET20 raczej powinno być OK ale to tylko teoria i nadal szukam potwierdzenia.

Nie bawiłbym się w to ale mam dwa komplety nowych opon w tym rozmiarze i chce je wykorzystać.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Zastosuj się do mojej dobrej rady wyzej i dostaniesz info :wink:

sfinks311,

wybacz ale nie potrafie znaleźć odpowiedzi na moje pytanie na tej stronie co podałeś.

Możesz mi wskazać gdzie jest napisane jakie ET będzie odpowiednie przy rozmiarze 245/40/18 na przednią oś do mego auta.

Nie chodzi mi co BMW zaleca ale co będzie pasować bez ocierania.

Pozdrawiam.

P.S. Tu http://www.1010tires.com/WheelOffsetCalculator.asp wychodzi że ET22 będzie OK ale to tylko teoria i nadal szukam potwierdzenia od jakiegoś użytkownika.