Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,dziś usłyszałem że coś buczy mi w radiu :shock:

Wygląda to tak ,gdy wyciszę radio całkowicie nic nie słychać ale gdy przekręcę volumy ciut w prawo (jeden ząbek)słychać buczenie,prawdopodobnie z suba,gdy daje głośniej głośniki grają dobrze i czysto ale nadal słychać buczenie.Pomóżcie proszę bo szlag mnie trafi z tym buczeniem :duh: Nie wiem może jakiś przewód się przetarł ???? Powiedzcie proszę od czego zacząć???

Dodam że radyjko ma wzmaka w bagażniku po lewej stronie który podłączony jest z góry trzema kostkami.Jeszcze raz proszę o pomoc.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,kożystając z wolnej chwili postanowiłem przyjżeć się bliżej problemowi.Posprawdzałem przewody i wiązki przy wzmacniaczu i zmieniarce,niby wszysto w pożądku więc zdjełem obudowę półki w bagażniku i niestety nic nie ujżałem oprócz kostki podłączonej do zestawu głośników,odpiełem ją i buczenie ustało ,grają tylko głośniki w przednich drzwiach i nicwnich nie słychać oprócz muzy.Po podłączeniu kostki nadal złychać buczenie ale ciężko stwierdzić czy tylko z suba czy także ztylnych głośników.Dodam że buczenie powstało po zmianie akumulatora i tak zostało, następna sprawa to gdy jest podłączona kostka to po włączaniu CD czyli zmieniarki trzeszczy i charczy na prawej stronie (kanale),po przełączniu na tuner jest oki ale buczy :duh: Podpowiedzcie coś proszę.