Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Panowie,

Muszę wymienić letnie opony w X3 (2007).

Mam felgę 18'' typ 205 taką jak w poniższym linku;

http://felgenkatalog.auto-treff.com/showpic.php?nr=205

Chyba zdecyduję się na zakup niebawem bo raczej powinno udać się teraz zimą wynegocjować jakąś zniżkę :D.

I teraz tak.

Potrzebuję opony 235/50/R18.

Nie chcę kupować jakiegoś badziewia ale również nie chce wydać nie wiadomo ile. Szukam czegoś z tzw. "średniej" półki.

Na tą chwilę wygrywa Bridgestone Potenza S001:

http://www.bridgestone.pl/opony/osobowe-4x4-i-dostawcze/opony-letnie/opony-run-flat/potenza-s001

Namierzyłem w necie gościa który za sztukę chce 700 PLN i są to opony z końca 2011 r. (oczywiście nowe).

Ma ktoś doświadczenie z tymi oponami?

Są godne polecenia?

A może ktoś z czytających forum może zaproponować mi lepszą cenę tych opon? :D

Pozdr

MARIO

Opublikowano

A chcesz runfalt??

Ja mam 18-tki i nie założyłbym do nich wzmacnianych.Całkowity brak komfortu jazdy no chyba ze jeżdzisz w trasy wiecej.

Miałem jak kupiłem na jednej i od razu wymieniłem ale moze to kwestia indywidualnego odczucia w czasie jazdy :D

Mam dojście do opon ale tych nie ma w sprzedaży .Mogę poszukać jakie są wzmacniane jak się upierasz i podam ci ceny

ps.nie handluję oponami tylko mam jakieś tam dojscie :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Runflat odpada.

A ten model Bridgestone który wysłałem jest już wzmocniony?

Możesz mi przesłać na PW kilka jakichś fajnych ofert z podobnej półki cenowej co model który aktualnie przerabiam :D.

Dzięki.

Opublikowano

Co do tego linka który podałeś to niby są w dziale runflat ale z tego co patrzę to występują też w normalnej wersji.Musisz dopytać sprzedawcę.Wg mnie bedą głośne :D Poczytać trzeba dobrze o nich

Letnie są różne i każdy ma inny gust

Info masz na PW

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco