Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnosnie pomp paliwowych. Otoz samochod czasem nie chce odpalic nie wazne czy zimny czy cieply. Po trasie po nocce rowniez ma ten problem, osobiscie stawiam na pompe progowa ale chcialbym sie dowiedziec poprostu czy podzielacie moje zdanie. To sa zdjecia jakie zrobilem inpa:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6c60b4e798b2074.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4e0056b08f9b979.html

Podczas jazdy nieraz to preesupply-preasure spada az do 1,6. Bardzo prosze o pomoc...

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano
niedawno, ale na starym jeszcze tego problemu nie bylo... wymienilem na nowy jakis msc temu... mam ten samochod niedlugo i na zime teraz pare dolegliwosci wyskoczylo
Opublikowano
Błędu komunikacji z pompą progową nie miałeś albo problem z podgrzewaczem filtra paliwa.
Opublikowano
4704, 6660, 4693, takie bledy za 1 razem jak sie podpiolem, wykasowalem i potem: 6660, 4704, 1028, 2550, 1541, a wyniki mam po niemiecku jak co to moge powklejac skreany z tych bledow...
Opublikowano
Po tych błędach co napisałeś to bardziej bym sprawdził pompę w baku. Są to standardowe błędy które mówią o niskim ciśnieniu paliwa w układzie. Więc albo pompa w baku albo progowa albo wtrysk któryś leje i nie da rady wyregulować ciśnienia.
Opublikowano
a jak to sprawdzic czy pompa w baku czy progowa dodam jeszcze ze jak nie chce odpalic i zrusza sie ta pompe progowa i wezyki przy niej do samochod wtedy odpali...
Opublikowano
No ja bym podmienił na inne ale jeśli jest tak jak piszesz to bardziej by wskazywało na pompę progową.
Opublikowano
ja z checia tez bym podmienil i sprawdzil ale nie mam takiej mozliwosci... musze kupic nowa a wiadomo taka sprawa nie jest tania, zawsze lepiej jest miec te pare stowek w kieszeni :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.