Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byłem na kompie beemkąi wykazało ze sonda lambda jest walnięta, mechanik mówił że to nie musi być wina sondy tylko może być coś innego walnięte i dlatego sonde pokazuje, i mam wymienić świece i kable, więc jutro to zamawiam.
Opublikowano
witam, komp ci nie powie zmien to i to. blad sondy mowi o tym ze moze byc padnieta sonda, ale nie koniecznie, bardziej ogolnie to ze masz zly sklad mieszanki, takze przeplywka tez moze sie zaliczac pod ten blad, nieszczelny dolot itp. co do sondy w zwyklej instalacji lpg to nie ma za duzo do powiedzenia nawet gdyby byla sprawna. sprawdz jakie masz napiecie na sondzie, pozatym jak pisalem wczesniej zmien przewody swiece etc, jezeli nie zmieniales i nie wiesz kiedy byly zmieniane. po tym zabiegu juz powinienes zauwazyc roznice w pracy silnika, nawet na lpg. pozdro
Opublikowano
ten jeden kabelek to moze byc masa od gazu. wezyk to prawdopodobnei jakies podcisnienie, jednak kostka chyba gazu(moze do ustawienia czy cos) a ta 1 kostka moze byc wolną w wiązce silnika. sprawdz czy masz wszedzie mase na instalacji gazowej, bo to moze byc przyczyna problemów

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
ten jeden kabelek to moze byc masa od gazu. wezyk to prawdopodobnei jakies podcisnienie, jednak kostka chyba gazu(moze do ustawienia czy cos) a ta 1 kostka moze byc wolną w wiązce silnika. sprawdz czy masz wszedzie mase na instalacji gazowej, bo to moze byc przyczyna problemów

A dokładniej jak to sprawdzić??

Opublikowano (edytowane)
Masz sekwencje czy króciaka ,ale z tego co się doczytałem to chyba króciaka, więc zobacz czy masz do reduktora mase podłączoną to może być ten przewód.Tą śrubę na przewodzie gazowym ustaw mniej więcej po środku i zostaw, jak ją za mocno zakręcisz to auto będzie mułowate i może strzelać na gazie,jak przestanie strzelać ale auto dalej nie będzie jechać to ją trochę wykręć.Co jednak nie zmienia faktu że przewody jak przewody ale świece powymieniaj, a za przewody weż się wtedy jak po wymianie świeć na benzynie dalej będzie nie równo chodzić. Edytowane przez marcin7888
I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano
Masz sekwencje czy króciaka ,ale z tego co się doczytałem to chyba króciaka, więc zobacz czy masz do reduktora mase podłączoną to może być ten przewód.

zwykły mam gaz, no właśnie z okolic gazu szedł ten przewód, czyli musze szukać drugiej części takiego przewodu czy to będzie jakieś miejsce do podłączenia na reduktorze??

Opublikowano
Przewód przykręć pod jakąkolwiek śrubę na reduktorze żęby mase miał reduktor do nadwozia
I NEED A DOLLAR !!!
Opublikowano
Przewód przykręć pod jakąkolwiek śrubę na reduktorze żęby mase miał reduktor do nadwozia

oki, jutro to zrobię:) I wielkie dzięki, może to mu coś pomoże :)