Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze swoja 5,jechalem nia i na prostej drodze zgasla,spadla z obrotow jakby sie cos rozlaczylo i nie chce juz odpalic,sprawdzalismy wszystko swiece,pompe paliwa,czujniki itd.,ostatnio potraktowalem ja samostartem i odpalila z trudem po czym wskoczyła od razu na wysokie obroty i tak chodziła, zgasiłem ją i już nie chciała odpalić.Ponownie sprawdzaliśmy i nie ma iskry,sprawdzaliśmy omomierzem cewke i jakiś prąd jest,sprawdzaliśmy przekaźniki i tylko jeden taki czarny największy w skrzynce chyba nie działa,ale nie wiem czy przekaźnik by miał taka wine,już nie mam sily na ten samochód,nie wiem co mam robic.Najchętniej bym sie jej pozbył,takie mam nerwy.Jak ktos moze mi w jakis sposób pomóc,albo doradzić bedę bardzo wdzięczny.DZIEKI I POZDRAWIAM....
Opublikowano
ostatnio potraktowalem ja samostartem i odpalila z trudem po czym wskoczyła od razu na wysokie obroty i tak chodziła, zgasiłem ją i już nie chciała odpalić.

Mam rozumieć, że potraktowałeś ją samostartem PO tej awarii na trasie i na samostarcie odpaliła :?:

sprawdzaliśmy przekaźniki i tylko jeden taki czarny największy w skrzynce chyba nie działa,ale nie wiem czy przekaźnik by miał taka wine

Mogą mieć taką winę, chociaż zawodzą rzadko.

Są dwa przekaźniki, których defekt może uziemić silnik - jeden odpowiada za pompę paliwa, drugi za komputer sterujący wtryskiem i zapłonem.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Tak odpalila a gdy ja zgasilem i znowu wszystko sprawdzalem to nie ma iskry.

Ktory przekaznik jest od zaplonu i wtrysku i jak mozna je sprawdzic