Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem i nie bardzo wiem jak sie za to zabrac,

zaczne od początku:

doposażyłem w oryginalny PDC z tyłu, samochód mojej siostry e92 328 XI z 2009 wersja USA,

zderzak z czujnikami PDC (w kolorze:) prosto do założenia) kupiłem na allegro za 680zł

dodatkowo moduł za 200zł, wiazkę doposażeniowa w ASO za 375zł.

cieszyłem się że rozsadnie wyszło 1275zł.

Podłaczylem sam według schematu z ASO BMW, działał dźwiek, ale nie wyświetlały się streły na navi (prof CIC z hdd),

samochod pojechał na kodowanie - po dokodowaniu wszystko jest jak w fabryce...

tak myslalem, ale po paru probach, zauważyłem dziwną rzecz, jak dojeżdżam jednym rogiem dzwiek jest bardzo cichy - prawie go nie slysze, a reszta czujników jest ok - głośno i wyraźnie... na wyświetlaczu navi wszystko jest ok -zawsze wszystkie strefy.

moje pytanie czy wina leży - po stronie czujnika? modułu? kodowania?

(w menu jest PDC volume na max)

prośba o info jak ktoś wie o co chodzi...

Opublikowano

sam sobie odpowiem:)

udało mi się zlokalizować problem w samochodzie mojej siostry

- nie był podłączony głośnik (audio) z jednej strony - nie wiem dlaczego, poprzedni właściciel musiał po coś zdejmować boczek i go nie podłaczył... :mad2:

po podłączeniu wszystko ok. moja siostra jest taki audiofilem że się nie zorientowała:)

jak ktoś bedzie miał problem z dzwiękiem PDC proponuje sprawdzić podłaczenie głośników.