Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od dawna mam problem ze swoim trzeci biegiem w mojej bawarskiej coupei. Przy hamowaniu biegami wyskakuje mi tylko i wyłącznie trójka, co bardzo denerwuje... a szczególnie dlatego że, zaczynam ją szykować na sprzedaż i nie wiem co z tym fantem zrobić... czy wymieniać skrzynie, czy to może jakaś tylko pierdoła... Dodam jeszcze że jak ją kupiłem już trochę czasu temu, to była ona z zajechanym silnikiem i go wymieniałem... czy podczas wymiany silnika mogło dojść do jakiegoś uszkodzenia np. lewarka zmiany biegów czy coś w tym stylu? dodam jeszcze, że jak wyciągałem silnik to razem ze skrzynią biegów, więc stąd te zapytanie, czy mogło dojść do uszkodzenia czegoś podczas wymiany???
czarno... nisko... i szeroko...BMW Bokiem Możesz Wszędzie
Opublikowano
też już taką opcję słyszałem, że to może być synchronizator, lecz próbuje nazbierać jeszcze trochę opcji co mogło by być jeszcze przyczyną... trójka nie zgrzytała, lecz piątka czasami, jak auto rozkręciłem podczas jazdy, puściłem bawarkę na luzie i przy 100/h wbijałem znowu tą 5tke to lubiła chrupnąć sobie...
czarno... nisko... i szeroko...BMW Bokiem Możesz Wszędzie