Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy ratujcie zgubilemta koncowke do srub zabezpieczajacych i mam mega problem bo na zimowki juz powoli czas a ja nie umiem sciagnac letnich kol.

Moze ktos tez mial taki problem??

Pozdrawiam

Opublikowano
No to masz 2 mozliwosci albo pojechac do aso i dopasowac koncowke do sroby zabezpieczajacej co bedzie pewnie kosztowac z 200zl albo pojechac na warsztat tam rysiek z mietkiem wezma spawarke dospawaja inna srube do twojej zabezpieczajacej i odkreca max 50zl, niestety nikt ci nie dopasuje od innej poza aso ( po vinie) bo sa setki rodzaji jedne maja jeden zabek wiecej jeden mniej, pewnie masz od nowosci te sruby pozatym srob zabezpieczajacych sie juz nie stosuje w e60 tym bardziej jak masz oryginalne felgi, bo takich przecierz nie kradna, sorby zabezpieczajace mialy zastowanie jak nasze bawarki byly jeszcze w kwiecie wieku i wszystkie typy spod ciemnej gwiazdy sie na nie czajili teraz to sie mija z celem bo kto w dzisiejszych czasach kradnie felgi , jak mozna cale auto zawinac :) :8)
Opublikowano
No to masz 2 mozliwosci albo pojechac do aso i dopasowac koncowke do sroby zabezpieczajacej co bedzie pewnie kosztowac z 200zl albo pojechac na warsztat tam rysiek z mietkiem wezma spawarke dospawaja inna srube do twojej zabezpieczajacej i odkreca max 50zl, niestety nikt ci nie dopasuje od innej poza aso ( po vinie) bo sa setki rodzaji jedne maja jeden zabek wiecej jeden mniej, pewnie masz od nowosci te sruby pozatym srob zabezpieczajacych sie juz nie stosuje w e60 tym bardziej jak masz oryginalne felgi, bo takich przecierz nie kradna, sorby zabezpieczajace mialy zastowanie jak nasze bawarki byly jeszcze w kwiecie wieku i wszystkie typy spod ciemnej gwiazdy sie na nie czajili teraz to sie mija z celem bo kto w dzisiejszych czasach kradnie felgi , jak mozna cale auto zawinac :) :8)[/quo

Dzieki kolego za odpowiedz:-)No wlasnie slyszalem ze jest mnostwo rodzaji tych srub wiec dopasowanie jest praktycznie nie mozliwe a do aso mam okolo 150 km wiec to sie nie oplaca jezeli mechanik moze mi to zrobic:-)Jutro wjade do znajomego.Wiecej juz tego dziadostwa nie chce.kupie zwykle 4 sruby i bedzie po sprawie.Jeszcze raz dzieki:-)

Pozdrawiam

Opublikowano
Pierwsze słyszę :shock: Przecież to osobny element i jak najbardziej kupisz :D

Tu sobie zobacz gdzie koła:

http://www.realoem.com/bmw/select.do

Nie jestem na 100% pewien ale wydaje mi sie ze kupic mozna ale caly komplet 4 sruby i koncowke a osobno to jak juz to pewnie tylko w aso na miejscu ale reki nie dam se uciac;-)

Pozdrawiam

Opublikowano
Takie zabezpieczenie kosztuje kilkadziesiąt pln i mozesz zamówić na ww.czescidobmw.pl i tyle wiec ja nie widzę sensu zmiany na zwykłe no ale każdy ma wolny wybór :D
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Mialem nie dawno ten sam problem, kupilem ta przejsciowke zabezpieczajaca w ASO kosztowala 6 euro. Sprawdzili w kompie jaka mam i nie bylo z tym problemu, pod warunkiem ze sruby zabezpieczajace sa te same z ktorymi samochod wyszedl z fabryki.
Pozdrawiam